«Την Κυριακή», εκτόξευσε την ατάκα του ο Αλέξης Τσίπρας, «θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ»: φτου κι απ’ την αρχή... για τα πανηγύρια. Προς Θεού, η ατάκα δεν ήταν για τα πανηγύρια, απλά όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε αντίστοιχου ειδικού βάρους ατάκες, είναι λογικό να ξυπνούν μνήμες από αντίστοιχες πανηγυρικές εκδηλώσεις όταν η «ορχήστρα των χρωμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ βάραγε τα νταούλια και χόρευαν οι αγορές. Θυμίζουμε ότι ήταν Ιούνιος του 2015 όταν ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη θα... υποχρέωνε τις αγορές να χορέψουν πεντοζάλη.

Για τους μη μυημένους στους χορούς και γενικά τους μη έχοντες την ευλυγισία του Αλέξη Τσίπρα, ο πεντοζάλης ανήκει στην κατηγορία των πηδηχτών χορών και τον χορεύουν αποκλειστικά άνδρες. Τουτέστιν, είναι «αντρίστικος» χορός, απολύτως εναρμονισμένος με το DNA του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται (πάλι) με φόρα να μάθει στα καρτέλ, αυτήν τη φορά, να χορεύουν. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι προφανές ότι όπως και την προηγούμενη φορά ο πεντοζάλης έγινε παραζάλη από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα πανηγύρια, έτσι και τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με διάθεση να το γλεντήσει: σε ελεύθερη μετάφραση να μας... γλεντήσουν με έναν νόμο κι ένα άρθρο.

Ηθικό δίδαγμα: Οσοι ετοιμάζονται να πάνε για χορούς και πανηγύρια ας αποφύγουν την πλατεία Συντάγματος, γιατί, εκτός του ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος κυβίστησης, το 2023 δεν είναι 2015, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αρθρώσεις του «φορτσάτου» προέδρου.