Διασκεδαστικοί ξεχασιάρηδες

Είναι ιδιαιτέρως διασκεδαστικό να βλέπω τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ (δειλά-δειλά είναι η αλήθεια) να επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της αστοχίας των δημοσκοπήσεων και να δώσουν στους εαυτούς τους λίγη ελπίδα πριν από την Κυριακή των εκλογών.

Ξεχνούν (ή δεν ξέρουν) ότι στην Τουρκία δεν έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις νίκη της αντιπολίτευσης και ότι ακόμα κι αυτές που την έδειχναν προέβλεπαν ντέρμπι. Ξεχνούν επίσης ότι αυτό που στην Τουρκία ηττήθηκε ήταν η «αλλαγή» την οποία και οι ίδιοι επικαλούνται και ξεχνούν ότι το αντίστοιχο «δημοσκοπικό λάθος» (αν υπήρξε τέτοιο) στην Ελλάδα θα σήμαινε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Κυρίως δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι πιο πονηροί) ότι το να συγκρίνεις εκλογικές αναμετρήσεις διαφορετικών χωρών είναι σαν να προσπαθείς να αλλάξεις κατεύθυνση κάνοντας στροφή 360 μοιρών, το οποίο ως γνωστόν είναι αδύνατον. Ε, Αλέξη;

ερντογάν (ο)


1. αυτός που είναι υψηλής αντοχής, υπερανθεκτικός «πήρα κάτι παπούτσια ερντογάν και 4 χρόνια μετά είναι σαν καινούργια» 2. αυταρχικός ηγέτης «αναρωτιέμαι τι είδους εσωτερικά κενά πασχίζουν να συμπληρώσουν οι άνθρωποι που γοητεύονται από τους διάφορους ερντογάν» 3. αυτός που δεν χάνει ποτέ, άχαστος «από τότε που ο καημένος ο Αλέξης πίστεψε ότι είναι ερντογάν δεν έχει σταυρώσει νίκη»

Ηταν αναμενόμενο

Παρότι Παναθηναϊκός, πρέπει να σας πω ότι η απώλεια του πρωταθλήματος δεν με εξέπληξε ιδιαιτέρως. Βλέπετε, είχα ακούσει τον σύντροφο μπρόεδρο, πριν από λίγους μήνες στον ΣΚΑΪ, να δηλώνει ότι «το μόνο βέβαιο είναι πως φέτος ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα», οπότε είχα φροντίσει να κρατήσω τις προσδοκίες μου χαμηλά.

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

«Το τεσσάρι στην Κύπρο στη Eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδιά τους» έγραψε στο Twitter ο πρώην ΥΠΕΞ της χώρας μας σύντροφος Κοτζιάς. Αλήθεια! Δεν κάνω πλάκα! Σας ορκίζομαι!

Μια απλή ερώτηση

Ενας συμπολίτης ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου με ασήμαντη αφορμή από άλλους δύο, οι οποίοι συλλαμβάνονται και (αλίμονο) δηλώνουν μετανιωμένοι. Η ερώτηση απλή: γιατί να ξανακυκλοφορήσουν ποτέ ελεύθεροι δύο συμπολίτες οι οποίοι λύνουν ακόμα και τις πιο ασήμαντες διαφορές τους με τη βία και είναι ικανοί μέχρι και να σκοτώσουν κάποιον στο ξύλο;