Απ’ όλα τα προεκλογικά σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ το αγαπημένο μου είναι αυτό με τον αγρότη που ενώ έχει φορτώσει για να πάει το εμπόρευμά του στην αγορά βρίσκει κάτι φίλους αραχτούς στο καφενείο και παρατάει τη δουλειά για να κάτσει μαζί τους. Εκεί τους αρχίζει στην γκρίνια και το σποτ τελειώνει με έναν θαμώνα να λέει «εγώ πάντως φοβάμαι να ζήσω άλλα τέσσερα χρόνια έτσι» χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό που φοβάται είναι η ακατάσχετη γκρίνια ή το ατελείωτο αραλίκι στο καφενείο.

γιαούρτι (το)


1. υποκατάστατο όπλου «κάνουμε πρόβες με γιαούρτια μέχρι να έρθει η ώρα της επανάστασης» 2. επιχείρημα πνευματικά ανεπαρκούς ανθρώπου «είναι τόσο χαζός που είναι αδύνατον να έχει ένα επιχείρημα της προκοπής και χρησιμοποιεί γιαούρτια» 3. κομμάτι του πολιτικού οπλοστασίου «φυσικά και οι σωματικές επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων μας και των οικογενειών τους είναι γιαούρτια»

Αναμενόμενη και λογική απροθυμία...


Είναι απολύτως αναμενόμενη και λογική η απροθυμία της Αριστεράς να καταδικάσει την επίθεση εναντίον του Πλεύρη και της οικογένειάς του. Ο απώτερος σκοπός ενό σοσιαλιστή ή ενός κομμουνιστή είναι η ανατροπή του συστήματος (φυσικά προκειμένου να επιβάλει ένα πολύ καλύτερο, τουλάχιστον για το κόμμα) και τέτοιες ανατροπές γίνονται μόνο με τη βία. Συνεπώς ένας σύντροφος είναι δύσκολο να είναι αλλεργικός στη βία με τον τρόπο που είναι κάποιος ο οποίος προτιμά την αστική δημοκρατία. Η βία, όταν ασκείται από ομοϊδεάτες του, είναι ένα αναπόσπαστο κόμματι της πολιτικής και η πιθανή αποδοκιμασία της πάντα έχει να κάνει με τον βαθμό στον οποίο εξυπηρετούνται οι επιδιώξεις της παράταξης. Εξ ου και το τουίτ καταδίκης του περιστατικού από τον σύντροφο Παπαδημούλη τελειώνει με τη φράση «Τέτοιες ενέργειες επιτρέπουν στους θύτες να εμφανίζονται ως θύματα». Γιατί αυτό είναι που έχει σημασία...


Τη μούρη κρέας


Ιδιαιτέρως σκληρή ήταν η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος χωρίς περιστροφές είπε πως «όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν, βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου». Παραδέχτηκε δηλαδή ότι υπάρχουν άβατα, αλλά αμφισβήτησε τα δημοκρατικά φρονήματα αυτών που τα κουμαντάρουν, κάνοντάς τους τη μούρη κρέας.



Καμμένος vol. 2


«Είμαστε εδώ για να πούμε στον ελληνικό λαό ότι θα φύγει η Νέα Δημοκρατία, αλλα μη φοβάστε ότι θα επιστρέψει ο κύριος Τσίπρας, ο κύριος Πολάκης με ό,τι ζήσατε με τους Ανεξάρτητους Ελληνες» είπε ο σύντροφος Ανδρουλάκης παίρνοντας επιτέλους σαφή θέση και επιβεβαιώνοντας ότι ο διακαής πόθος του είναι η θέση του Καμμένου στο έργο «Δεύτερη Φορά ΣΥΡΙΖΑ».