Σα να μην καταλαβαίνει τίποτα από τα ζητήματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους, ο σύντροφος Ανδρουλάκης επιστρέφει στο προσωπικό του «δράμα» και ξανακάνει πρώτο θέμα της καμπάνιάς του τις παρακολουθήσεις. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχει βάλει στοίχημα πως το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ θα είναι μονοψήφιο και θέλει να σιγουρευτεί ότι θα το κερδίσει.

αφίσα (η)



1. μεγάλο χαρτί με διαφημιστικό μήνυμα, το οποίο οι διαφημιζόμενοι συχνά κολλάνε ή τοποθετούν παρανόμως σε τοίχους και κολόνες «για άλλη μια φορά το ΚΚΕ βρόμισε την πόλη με τις αφίσες του»

2. παρωχημένη μέθοδος «είναι λογικό τα κόμματα που έχουν μείνει στον 20ό αιώνα να χρησιμοποιούν κυρίως αφίσες για να διαδώσουν το μήνυμά τους»

3. βρομιά, σκουπίδι «είναι απαράδεκτο όπου πας να αφήνεις τις αφίσες σου, πάρε μια σακούλα να τις
βάζεις μέσα».


Οπως τα τσίσα των σκυλιών...


Οι εκλογές είναι άλλη μια ευκαιρία για αφισορύπανση από τις αυτοαποκαλούμενες «προοδευτικές δυνάμεις του τόπου» και το λάθος είναι να πιστέψουμε ότι ο λόγος που λερώνουν την πόλη είναι η επιθυμία τους να ενημερώσουν για τις θέσεις τους με κάθε τρόπο. Στην πραγματικότητα οι σύντροφοι βρομίζουν για τον ίδιο λόγο που τα σκυλιά κάνουν τα τσίσα τους σε διάφορα σημεία μιας διαδρομής ή που οι χουλιγκάνοι των ομάδων μουντζουρώνουν τους τοίχους ή χαλούν τα σήματα του ΚΟΚ: θέλουν να μαρκάρουν την περιοχή τους. Να πουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην πόλη κάνουν κουμάντο αυτοί και όποτε θέλουν τη βρομίζουν χωρίς να φοβούνται καμία συνέπεια (αφού έτσι κι αλλιώς ποτέ καμία συνέπεια δεν έχει όποιος βρομίζει την πόλη). Φυσικά το μόνο που τελικά καταφέρνουν είναι να δείχνουν ότι τα μέσα τους είναι τόσο παρωχημένα όσο οι ιδέες τους.



Μια άπατη κωμωδία



Το θέμα δεν είναι γιατί και φέτος στις φοιτητικές εκλογές ψήφισε ένα μικρό κομμάτι των φοιτητών (περίπου το 7% των εγγεγραμμένων και το 14% των ενεργών) ή γιατί η κάθε παράταξη παρουσιάζει τα δικά της, εντελώς διαφορετικά, αποτελέσματα. Το θέμα είναι γιατί αντιμετωπίζεται ακόμα ως αντιπροσωπευτικό των φοιτητών αυτή η ελάχιστης απήχησης κωμωδία που αυτοαποκαλείται «φοιτητικό κίνημα».


Τους έχει μάθει να κάνουν το... παγόνι



Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη για τη χειραψία που αρνήθηκαν στον Μητσοτάκη οι εκπρόσωποι του Ανθρώπου-Παγόνι. Περιμένετε λογική και πολιτισμένη συμπεριφορά από συμπολίτες που παλεύουν για την επιτυχία κάποιου ο οποίος τους παραμυθιάζει με Δήμητρες, την ώρα που, σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο «πόθεν έσχες» του, έχει τις καταθέσεις του στο
εξωτερικό;