χάρβαρντ (το)

1. μεγάλου κύρους ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα από τα 8 που συγκροτούν το Ivy League: μια αθλητική ένωση πανεπιστημίων της οποίας το όνομα ταυτίζεται με την αριστεία και τον ελιτισμό «ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Οθωνας Ηλιόπουλος, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Χάρβαρντ» 2. Αυτός που άλλα πιστεύει και άλλα λέει, ο υποκριτής «καθόλου χάρβαρντ δεν είναι ο σύντροφος Οθωνας Ηλιόπουλος, που δηλώνει κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Απλώς πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι χώρα β΄ κατηγορίας»

Ιδεολογικά σκουπίδια

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναπληρωτής καθηγητής στο Χάρβαρντ, σύντροφος Οθωνας Ηλιόπουλος δεν είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων γενικώς. Αλλωστε δουλεύει σε ένα από τα πιο εμβληματικά. Είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί ο σύντροφος Ηλιόπουλος, όπως και άλλοι σύντροφοι σαν κι αυτόν, δεν μπερδεύει τη δουλειά με τη διασκέδαση. Η δουλειά του είναι σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και ένα νοσοκομείο των ΗΠΑ, αλλά η διασκέδασή του είναι στην Ελλάδα. Οπως κάποιος που διασκεδάζει σε ένα κλαμπ μπορεί να πετάξει τη γόπα του ή να χύσει το ποτό του στο πάτωμα ενώ στο σπίτι του ούτε να διανοηθεί θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, έτσι και ο σύντροφος Ηλιόπουλος πετάει τα ιδεολογικά του σκουπίδια στην Ελλάδα, στην οποία προσπαθεί να εκτονώσει τις ιδεολογικές φαντασιώσεις του και που προφανώς δεν είναι ίσα κι όμοια με τη χώρα στην οποία εργάζεται και αμείβεται.

Φαιδρότητες...

Ακουσα τη συντρόφισσα Πόπη να επικαλείται τη νέα (αλλά το ίδιο αστεία) έκθεση της ΜΚΟ Ρεπόρτερ με ΣΥΡΙΖΑ (ή κάπως έτσι) για την ελευθερία του Τύπου και σκέφτομαι ότι αφού τη θεωρεί τόσο έγκυρη, θα θεωρεί ότι υπάρχει και κράτος «Βόρεια Κύπρος», όπως ονομάζει τα Κατεχόμενα η έκθεση. Πράγμα βέβαια διόλου περίεργο για ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός θεωρεί «νατουραλιζέ ομογενείς» τους Κύπριους.

Αθάνατη πασοκική αρλουμπολογία!

Πίστευα ότι ακούγοντας τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου να λέει «είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία» είχα ακούσει ό,τι σπουδαιότερο μπορούσε να παραχθεί από την πασοκική αρλουμπολογία. Ευτυχώς έκανα λάθος και το διαπίστωσα όταν άκουσα τον σύντροφο Ανδρουλάκη να φωνάζει στον Πύργο Ηλείας «είμαστε ένα κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού». Ταυτοχρόνως, τρέχα γύρευε γιατί, μου ήρθε στο μυαλό ο Γιάννος Παπαντωνίου να φωνάζει «συντρόφισσες και σύντροφοι, για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι».

Ας τα βρουν...

Θα μπορούσα να γράψω κάτι για τα «κωλόπαιδα πλουσιόπαιδα που πάνε στα ιδιωτικά» του υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση Τσίπρα, συντρόφου Ζουράρι, αλλά νομίζω πως η άποψη που έχει (και) για τα παιδιά των συντρόφων του που πάνε σε ιδιωτικό σχολείο δεν είναι δική μου δουλειά. Ας λύσουν την παρεξήγηση οι πλούσιοι μεταξύ τους.