βαρουφάκης (ο)

  1. αυτός που είναι ερωτευμένος με τον εαυτό του, νάρκισσος «είναι τόσο βαρουφάκης που όταν ετοιμάζεται, ξεχνιέται στον καθρέφτη και χάνει τα ραντεβού του»
  2. αυτός που θέλει να ξεχωρίζει «είναι τόσο βαρουφάκης που το μικρό του όνομα το γράφει “Γηόργως”»
  3. αυτός που δεν έχει ίχνος κοινωνικής συνείδησης ή αισθήματος για τους γύρω του «είναι τόσο βαρουφάκης που είναι ικανός να τινάξει τις ζωές εκατομμυρίων στον αέρα, μόνο και μόνο για να δει τις θεωρίες του να γίνονται πράξη».

 

Επικίνδυνα ναρκισιστικά «παιχνίδια»

Ο Άνθρωπος-Παγόνι και τα σχέδιά του για ανατίναξη των τραπεζών και εθνικό νόμισμα μπορεί να ακούγονται τρομακτικά, αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι έχουν και κάτι το διασκεδαστικό. Ειδικά από τη στιγμή που ο ανορθόγραφος Γιάνης είναι απλώς επικεφαλής ενός μικρού κόμματος, το οποίο μοιάζει με φάρσα που έχουν στήσει μάστορες της πολιτικής σάτιρας.

Με λίγα λόγια, ο ηγέτης της ναρκισιστικής Αριστεράς είναι επικίνδυνος μόνο για όσους τον εμπιστεύονται. Οι πραγματικά επικίνδυνοι για όλους είναι οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ονειρεύονται συγκυβέρνηση με τον παλιό υπουργό Οικονομικών του μπροέδρου Τσίπρα και δηλώνουν έτοιμοι, μέσω της ένταξής του σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, να του ξαναδώσουν τη δυνατότητα να καταστρέψει.

Πιθανότατα γιατί η μόνη τους διαφορά είναι ότι ο σύντροφος Βαρουφάκης λέει δημοσίως και όσο πιο φωναχτά μπορεί αυτά που εκείνοι ψιθυρίζουν στις παρέες τους.

 

Αυτοδιάψευση

Συνήθως οι σύντροφοι χρειάζονται λίγες ημέρες για να αυτοδιαψευσθούν. Η συντρόφισσα Πόπη το κατάφερε με μια δήλωσή της: Αφού ξεκίνησε με τη διαπίστωση ότι «δημοκρατία σημαίνει ισοτιμία στην εκπροσώπηση των κομμάτων στα ΜΜΕ», συνέχισε ζητώντας –εκτός από το κλασικό– και ένα ντιμπέιτ μόνο με τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων και τους μικρούς στην εξέδρα.

 

Μάλλον τα έχει καταλάβει όλα μια χαρά!

«Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει ΠΑΣΟΚ», φώναξε ο σύντροφος Ανδρουλάκης σαν να μην έχει ακόμα καταλάβει ούτε πια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ ούτε τι ακριβώς συμβαίνει με την απλή αναλογική, της οποίας (τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι μικρούτσικο) είναι υπέρμαχος.

Βέβαια, αν υπολογίσουμε τη δηλωμένη επιθυμία του να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φυσική εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ του Αντρέα και του αυριανισμού, μπορεί να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ίσως να τα έχει καταλάβει όλα μια χαρά.

 

Έμεινε παγωτό!

Είναι ιδιαιτέρως συγκινητική η περίπτωση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μυλωνάκη, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο Κυριάκος ο Βελόπουλος είναι ανάξιος εμπιστοσύνης όταν τον εξανάγκασε σε έξοδο από το κόμμα.

Είναι όντως τρομερό να απογοητεύεσαι έτσι κάποιον που εμπιστεύτηκες ως κάτοχο των αυθεντικών επιστολών του Ιησού και ως σχεδόν καραφλό πωλητή θεραπειών για την τριχόπτωση.