Εκτός από την προσπάθεια να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο στην Παιδεία, τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και των καθηγητών προσπαθούν ακόμα και να εμποδίσουν τη διάγνωση προβλημάτων. Ετσι σαμποταρούν την «ελληνική PISA» (τη διαδικασία εκείνη η οποία σκοπό έχει να δει το επίπεδο των μαθητών) κηρύσσοντας απεργία την ημέρα που επρόκειτο να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις. Κανονικά οι συνδικαλιστές δάσκαλοι και καθηγητές θα έπρεπε να απαιτούν τέτοιου είδους εργαλεία που θα βοηθήσουν το υπουργείο να καταλάβει πού υστερούν και πού όχι οι μαθητές, αλλά αυτό προϋποθέτει οι συνδικαλιστές δάσκαλοι και καθηγητές να νοιάζονται κάπως για τους μαθητές. Τουλάχιστον λίγο περισσότερο από όσο νοιάζονται για τα κόμματά τους, τις ιδεοληψίες τους και τον πολύ βολικό λουδιτισμό τους. Ευτυχώς η υπουργός Κεραμέως (ξανα)προσέφυγε στα δικαστήρια, η απεργία κρίθηκε παράνομη και έτσι οι συνδικαλιστές θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους να σαμποτάρουν τα σχολεία.

ολμέ (η)

1. αυτή που αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο «είναι φοβερά οξύμωρο και εκνευριστικό το ότι η Αριστερά αποκαλείται προοδευτική παράταξη, ενώ είναι φανατικά ολμέ» 2. αυτή που σαμποτάρει ό,τι υποτίθεται πως υπηρετεί «νομίζω πως οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων στην Ελλάδα είναι ολμέ και πως όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και οι ίδιες οι ομάδες τους θα ήταν πολύ καλύτερα χωρίς τη δράση τους»

Είδαν φως και μπήκαν

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά τουλάχιστον τέσσερις από τους επιστήμονες που γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πλασαρίστηκαν ως «σοβαροί» και «υπερκομματικοί» έχουν τρουπώσει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτοί που η αριστερή προπαγάνδα είχε βαφτίσει «κυβερνητικούς» συνεχίζουν να εργάζονται για την επιστήμη τους.

Τόσο θρήσκοι που δεν έχουν τον... θεό τους

Εγώ θρήσκος δεν είμαι (άρα φόβο Θεού δεν έχω και είμαι ικανός για τα χειρότερα), αλλά θα περίμενα οι χριστιανοί πολιτικοί να σεβόντουσαν περισσότερο την πίστη τους, να την άφηναν έξω από την πολιτική τους προσπάθεια και να μην την αντιμετώπιζαν σαν εργαλείο ψαρέματος ψηφοφόρων. Από την άλλη, αφού δεν είμαι θρήσκος, το πόσο σέβεται ο καθένας τη θρησκεία του είναι δική του δουλειά που δεν με αφορά.

Χίλιες φορές Τσου-Λου!

Δεν ξέρω τι έγινε χθες το βράδυ στο ντιμπέιτ και καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Προτίμησα να δω το ντέρμπι Μίλαν - Ιντερ και αν δεν είχε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ όλο και κάτι καλύτερο θα έβρισκα να δω από ένα θέαμα που είναι καταδικασμένο να είναι βαρετό όσο δεν περιλαμβάνει ενότητα στην οποία οι πολιτικοί να απαντούν σε ερωτήσεις γνώσεων.