ντιμπέιτ (το)

  1. τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένους πολιτικούς αρχηγούς «λίγες εκπομπές είναι τόσο βαρετές όσο τα ντιμπέιτ»
  2. τεστ για την ανάδειξη τηλεοπτικών παρουσιαστών «ας κάνουμε ένα ντιμπέιτ να δούμε ποιος θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην τηλεόραση»
  3. αυτό που είναι εντελώς άσχετο με το θέμα που υποτίθεται ότι αφορά «μια τηλεμαχία πολιτικών αρχηγών είναι εντελώς ντιμπέιτ και στην πραγματικότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

 

Πολλά ψέματα σε λίγο χρόνο

Τα ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών έχουν με τη Δημοκρατία τόση σχέση όση έχουν το ποδόσφαιρο με το σκάκι. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ευτελισμό της Δημοκρατίας, αφού το μόνο που παρουσιάζουν είναι το ποιος γράφει στο γυαλί, ποιος είναι ετοιμόλογος και ποιος μπορεί να υποβαθμίσει πολύπλοκα θέματα σε απαντήσεις του ενάμισι λεπτού.

Από ένα ντιμπέιτ το μόνο που προκύπτει είναι το ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς θα ήταν καλύτερος ως τηλεοπτικός παρουσιαστής και τίποτα περισσότερο. Είναι ένα τηλεοπτικό (και άσχετο με την πολιτική) προϊόν, από το οποίο ωφελείται η ματαιοδοξία των δημοσιογράφων που συμμετέχουν (γι’ αυτό άλλωστε φροντίζουν με φλύαρες ερωτήσεις να κρατήσουν την κάμερα όσο το δυνατόν περισσότερο επάνω τους) και η εικόνα των πιο αδίστακτων και θρασέων από τους πολιτικούς αρχηγούς, αυτών δηλαδή που μπορούν με ευκολία και χωρίς να κομπιάσουν να αραδιάζουν πολλά ψέματα σε λίγο χρόνο.

 

Ηλίου φαεινότερο

Η προχθεσινή εισβολή των οπαδών στο ματς Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δείχνει για άλλη μια φορά ότι πολύ περισσότερο από ελίτ διαιτητές αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι Αστυνομία και δικαστές που να έχουν διάθεση να επιβάλουν το νόμο.

 

Έχουν την καβάτζα τους δια παν ενδεχόμενο

Επειδή κάποιοι αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν τα στελέχη του κόμματος του Ανθρώπου-Παγόνι να δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση των τραπεζών ή τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, να σας θυμίσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι λένε και άλλοι που όντως είναι προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ας πούμε ο εκπρόσωπος Τύπου Έρικ-Μιλτιάδης Έντμαν έχει για έδρα του τις Βρυξέλλες…

 

Η μοναδική απορία

Στην πραγματικότητα, η μοναδική απορία που πρέπει να έχουμε όταν ακούμε κάποιους συμπολίτες μας να προπαγανδίζουν υπέρ ενός εθνικού νομίσματος ή να το εξετάζουν ως ένα σοβαρό ενδεχόμενο είναι το ύψος των χρημάτων που έχουν παρκαρισμένα σε τράπεζες του εξωτερικού.