Εκνευρισμένος με την ήττα του εκλεκτού του στη Χειμάρρα εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι ο Εντι Ράμα. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, μίλησε για τις εκλογές και έκανε αναφορά στη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας άφησε να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ευθεία ανάμειξη στις εκλογές στη Χειμάρρα για προεκλογικούς λόγους.

«Θέλω πρώτα να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω τη φλεγμονοποίηση της ρητορικής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ράμα και σχολίασε ακόμα πως «είμαι αποφασισμένος να κάνω το μέγιστο δυνατό, πριν να είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω αντίστοιχα», επαναλαμβάνοντας ότι θα μιλήσει μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ελλάδα.

Ο Ράμα είπε ακόμα ότι η ελληνική μειονότητα «δεν αποτελεί κρέας για τα εκλογικά κανόνια κανενός, ούτε στην Αλβανία ούτε στην Ελλάδα», ενώ αναγνώρισε τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη διαχωρίζοντας πλήρως τις εκλογές από τη δικαστική απόφαση που θα προκύψει μετά τη σύλληψη του νέου δημάρχου Χειμάρρας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά που είπε ο Ράμα; Πολύ απλά ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους. Τόσο καλά που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν αδιάβλητες εκλογές, τόσο καλά που –παρά την τρομοκρατία– ο Μπελέρης κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα γιατί πολύ απλά δεν μπόρεσαν οι Αλβανοί να επιβάλουν τους κανόνες τους και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Δυστυχώς όμως η νίκη του Μπελέρη δεν έτυχε θερμής αποδοχής από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα. Με πρώτο και… χειρότερο τον ΣΥΡΙΖΑ που άσκησε κριτική γιατί ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στην Ελλάδα τον Αλβανό ομόλογό του (!) – πολύ θα ήθελαν οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου να χάσει ο Μπελέρης γιατί ιδεολογικά δεν ταυτίζεται μαζί τους.

Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει την ατυχία να έχει μια τόσο ανάξια αξιωματική αντιπολίτευση. Και δυστυχώς για τη χώρα ο πολιτικός ενορχηστρωτής είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το μάθημα που θα πάρει την Κυριακή ας ελπίσουμε ότι θα τον στείλει εκεί που πρέπει: στο σπίτι του για να ξεκουραστεί άπαξ διά παντός…