Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, ακόμη και τον πράσινο του ΠΑΣΟΚ με ολίγην από ΚΙΝΑΛ, έστω κι αν οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι υπήρξε επίσημη πρόσκληση από το Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Η πρόσκληση έγινε, η απάντηση, ωστόσο, έστω και αρνητική, δεν ήρθε ποτέ από τη Χαριλάου Τρικούπη. Μερικούς μήνες αργότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε την παρακολούθηση του τηλεφώνου του ώστε να δικαιολογήσει την άρνησή του να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εχουν σημασία αυτές οι λεπτομέρειες; Προφανώς, διότι αποκαλύπτουν τις αληθινές προθέσεις του ως προς το ενδεχόμενο μιας πιθανής –σε θεωρητικό επίπεδο– συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Αφού διαφορετικά, έστω για τα προσχήματα, δεν θα έπαιζε κρυφτούλι προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ας σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ήταν ιδιαιτέρως ευνοϊκές, ενώ αυτοί που είχαν «έννομο» συμφέρον να γνωρίζουν τις κινήσεις του λόγω ιδεολογικής «συγγένειας» βρίσκονταν στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στη Νέα Δημοκρατία. Αλλωστε, θυμίζουμε ότι εμμέσως είχε παρέμβει η Κουμουνδούρου ώστε να μην ψηφιστεί ο «επικίνδυνος» για τον ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Λοβέρδος.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αυτό που προσποιείται, γι’ αυτό πρέπει να προσέχει τι προσποιείται. Οι πύρινοι λόγοι ενίοτε προκαλούν εγκαύματα... τρίτου βαθμού και εν προκειμένω κόμματος.