Σαν να μην πέρασε μια ημέρα και να μη μεσολάβησαν οι εκλογές και μια συντριπτική ήττα. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε με την ίδια λογική που οδήγησε το κόμμα του σε απώλεια 600.000 ψηφοφόρων, προσβάλλοντας και πάλι τους πολίτες.

Ταυτόχρονα όμως αμφισβητεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ελεύθερη βούληση του καθενός ξεχωριστά υποστηρίζοντας πως αν ψηφίσουν και στις επόμενες εκλογές όπως την προηγούμενη Κυριακή «θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (δεν παρέλαβε την διερευνητική εντολή) αποτελεί μνημείο προσβολής κατά των πολιτών που μετείχαν στη διαδικασία των εκλογών αφενός, αφετέρου δίνει μια άλλη διάσταση στην επιλογή που έκαναν και σε αυτή που θα κάνουν στις δεύτερες κάλπες.

«Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό, φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό, ακόμη και όσους ψήφισαν τη ΝΔ, δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε προχωρώντας ένα ακόμη βήμα λέγοντας ότι αν ψηφίσουν πάλι έτσι οι ψηφοφόροι τότε θα υπάρξει «μια παντοδυναμία και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της την πρώτη τετραετία έδειξε ότι δε σέβεται ούτε το κράτος δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό»

«Φανταστείτε λοιπόν» σημείωσε «έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο πρωθυπουργό αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί. Συνεπώς, αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα για εμάς τούτη την ώρα, να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 25 του Ιούνη»

Οι παραπάνω αναφορές του Αλέξη Τσίπρα έρχονται να προστεθούν στη λογική των τρολς του διαδικτύου που από την Κυριακή το βράδυ υβρίζουν όλους όσοι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Με κατάρες και κάθε είδους αλλοπρόσαλλη αναφορά βάλλουν εναντίον όλων και κατά της χώρας ακόμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε επί της ουσίας να συνεχίζει την ίδια τοξική και ακραία τακτική που τον οδήγησε στο 20% . Διότι με όσα είπε προσέβαλλε τους πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν άλλα κόμματα και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προσέβαλλε την ελεύθερη βούληση του καθενός ξεχωριστά και το δικαίωμα που του δίνει η ίδια η Δημοκρατία για την επιλογή κυβέρνησης.

Υποστήριξε πως το αποτέλεσμα είναι «οδυνηρό» για την κοινωνία ολόκληρη και γι αυτούς που ψήφισαν Ν.Δ και ακόμη χειρότερα. Υποστήριξε με έμφαση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ότι αν οι πολίτες επιλέξουν να ψηφίσουν και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό θα δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία.