Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις με τον Γιώργο Φλωρίδη να προβαίνει σε μια ανάρτηση καταπέλτη κατά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «ο άνθρωπος συνεχίζει να δείχνει ακόμα και τώρα, πόσο απεχθάνεται τη Δημοκρατία».

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών και τα περί «οδυνηρού αποτελέσματος για την κοινωνία» καθώς ότι αν επαναληφθούν τα αποτελέσματα της Κυριακής στις επόμενες κάλπες «θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία» ξεχείλισαν το ποτήρι.

Ο Γιώργος Φλωρίδης παρενέβη σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας προσβάλλει τους πολίτες που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα τους «προσβάλλει βάναυσα», δείχνοντας ταυτόχρονα ότι «συνεχίζει να δείχνει ακόμα και τώρα, πόσο απεχθάνεται τη Δημοκρατία, ακόμα και τη στιγμή της ύψιστης έκφρασής της που είναι οι εκλογές και η ψήφος των πολιτών!»

Η ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη

«Τσίπρας: "Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα απρόσμενα οδυνηρό σοκ. Φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία , δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία"!

Μετά την αποδοκιμασία των δηλώσεών του, με τις οποίες επεχείρησε να φορτώσει την εκλογική του συντριβή στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Τσίπρας επανήλθε σήμερα, κάτω από τον μανδύα μιας δήθεν αυτοκριτικής, με κάτι χειρότερο: προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, αποδίδοντας σ’ αυτούς μομφή ότι η ψήφος τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημοκρατία!!!

Ο άνθρωπος συνεχίζει να δείχνει ακόμα και τώρα, πόσο απεχθάνεται τη Δημοκρατία, ακόμα και τη στιγμή της ύψιστης έκφρασής της που είναι οι εκλογές και η ψήφος των πολιτών!».