Ο πόλεμος που άνοιξε ο Παύλος Πολάκης κατά του Στέφανου Κασσελάκη όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει αλλά πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο αψύς Κρητικός στην εφημερίδα «Documento» προαναγγέλει ανοιχτά ότι πρόκειται να αμφισβητήσει την νυν ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στα αρμόδια όργανα: «οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει συντεταγμένα και στα Οργανα». 

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο ίδιος θέλει να... ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ισχυρίζεται ότι ο μόνος τρόπος είναι μια αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να ετοιμάζεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια: «Σαφώς θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και του καθεστώτος Μητσοτάκη.... και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει».

Τρομαγμένος ο Κασσελάκης 


Ο Στέφανος Κασσελάκης συνειδητοποιεί ότι χάνει την ηγεσία του κόμματος, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη τον αμφισβητούν ανοιχτά. Η επιρροή του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα - και μάλιστα, από στελέχη που είχαν υποστηρίξει σθεναρά τον Στέφανο Κασσελάκη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα των 87, δηλαδή η ομάδα επιρροής του Αλέξη Τσίπρα, είναι δεδομένο ότι θα ψηφίσει θετικά σε μια πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή την πρόταση που ετοιμάζει να καταθέσει ο Παύλος Πολάκης στα όργανα του κόμματος.

Τέλος ο Παύλος Πολάκης επιμένει στην κόντρα του με την Αθηνά Λινού, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν επέδειξε τα σωστά αντανακλαστικα στις καταγγελίες του και δηλώνει ότι σε περίπτωση που η Κουμουνδούρου δεν πράξει αναλόγως, θα προσφύγει και αυτός στη δικαιοσύνη. Ζητά δε τον πειθαρχικό έλεγχο της βουλευτή και ουσιαστικά προαναγγέλλει νέο κυνήγι μαγισσών, εφόσον ο ίδιος καταφέρει να πάρει την ηγεσία του κόμματος. Καυτές οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλέον όλοι σπρώχνουν τον Στέφανο Κασσελάκη στην έξοδο, την ίδια ώρα που το κόμμα καταρρέει και κανένας δεν εμφανίζεται αρκετά ικανός να ισχυροποιήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.