Μπορεί ο Παύλος Πολάκης να παριστάνει τον πολέμιο της διαφθοράς, ωστόσο φαίνεται ότι επί ημερών του στο υπουργείο Υγείας έγιναν τόσο σημαντικές παρανομίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε η Οικονομική Εισαγγελία να ζητά σχετικές εξηγήσεις. Φυσικά ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει την αποκάλυψη για την εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η Οικονομική Εισαγγελία ζήτησε εγγράφως από τον ΕΟΔΥ τα ονόματα του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο Παύλος Πολάκης, ώστε να δώσουν επίσημα εξηγήσεις ως ύποπτοι για μια σειρά παράνομων πληρωμών σε εταιρία σεκιούριτι και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις. Για τις παράτυπες πληρωμές επί ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω εταιρία υπάρχει και πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία επίσης διαπιστώνει όργιο παρανομιών. Για την εν λόγω εταιρία υπάρχουν εμβάσματα πληρωμών με χειρόγραφη αιτιολογία «με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας», δηλαδή του Παύλου Πολάκη, ενώ το πρωτοδικείο είχε εκδώσει απόφαση για απομάκρυνση της εταιρίας από το έργο φύλαξης. Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης πρόσφατα στη Βουλή, πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αρνήθηκε ότι υπάρχει έρευνα της εισαγγελίας για το ζήτημα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. 

Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη


Ο Παύλος Πολάκης είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος από αυτήν την υπόθεση, ιδιαίτερα δε όταν κατηγορεί τους πάντες για διαφθορά αλλά δεν βγάζει κουβέντα για πραγματικές υποθέσεις διαφθοράς επί ημερών του, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη και υπάρχουν επίσημα πορίσματα για παρανομίες. Ο νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει το ρεπορτάζ και μάλιστα με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεί τον Παύλο Πολάκη να απαντήσει επιτέλους δημοσίως για τα παράνομα εμβάσματα ύψους 6,5 εκατομμυρίων στην εταιρία σεκιούριτι καθώς συστηματικά αποφεύγει να δώσει απαντήσεις.

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης το πάει ένα βήμα παρακάτω, αναφέροντας ότι ο Παύλος Πολάκης εγκαλεί τόσο καιρό την Αθηνά Λινού για αυτά που ο ίδιος έκανε με το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο ήταν υπουργος Υγείας. Μάλιστα αναρωτιέται αν θα παρέμβει τώρα η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως με την Λινού, ή ο Στέφανος Κασσελάκης φοβάται να ακουμπήσει τον αψύ Κρητικό. Καταλήγει δε πολύ εύστοχα ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι «η ηθική και η τιμιότητα του Πολάκη είναι για τους άλλους και όχι για τον ίδιο και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί». Άραγε θα απαντήσει σε όλα αυτά ο Παύλος Πολάκης; Και κυρίως θα τολμήσει να ζητήσει να εξηγήσεις ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως έκανε με την υπόθεση της Λινού; Μάλλον όχι διότι στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι τρέμουν τον Παύλο Πολάκη. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Ο @pavpol2222 που το παίζει ηθικός και «προστάτης» του δημοσίου χρήματος αλήθεια τι λέει τώρα που ο Εισαγγελέας καλεί τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε διορίσει ο ίδιος, ως ύποπτους για τις παράνομες και απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία Σεκιούριτι ύψους 6,5εκατ. € που πληρώνονταν με εντολές του ίδιου; Μήπως η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ασχοληθεί και να εξετάσει το θέμα  των αναθέσεων του Πολάκη; Δηλ ο κ. Πολάκης εγκαλεί την Λινού για αυτά που ο ίδιος επί υπουργίας του έκανε στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η ηθική και η τιμιότητα του Πολάκη είναι για τους άλλους και όχι για τον ίδιο και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Όλο το ρεπορτάζ με την Εισαγγελική έρευνα σε βαθμό κακουργήματος για τις μέρες Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ στα σημερινά @parapolitika @KourtakisJohn»