Μια σοβαρή αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για ακόμη ένα σκάνδαλο διαφθοράς επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η εισαγγελία του Άρειου Πάγου, μετά από μήνυση απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού ερευνά μια σκανδαλώδη σύμβαση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 πολεμικά αεροσκάφη τύπου P-38 του Π.Ν., η οποία εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ του 2015 με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο και με κύριο εισηγητή τον τότε αρχηγό του ΓΕΝ και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Η Εισαγγελία ερευνά την υπόθεση για τρία σοβαρά κακουργήματα, μεταξύ άλλων για δωροδοκία αξιωματούχων και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά και το ρεπορτάζ, η εν λόγω σύμβαση αν και πληρώθηκε κανονικά στην εταιρία, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, προκαλώντας ζημιά για το δημόσιο. Πολύ περισσότερο δε δημιουργούνται ερωτήματα, καθώς τα εν λόγω αεροπλάνα μετρούν... 49 έτη ζωής και θεωρούνται «σαπάκια», οπότε προκαλεί εντύπωση η επιμονή για την αναβάθμιση τους με ένα τεράστιο ποσό, όταν μάλιστα η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και βιώναμε τα Capital Control λόγω του δημοψηφίσματος του Αλέξη Τσίπρα.

Οι αντιδράσεις Χρυσόγονου 

Μάλιστα την περίοδο εκείνη, ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον έχει αποχωρήσει από το κόμμα, Κώστας Χρυσόγονος, είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις του για την εν λόγω σύμβαση. Συγκεκριμένα ζητούσε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας καθώς την ίδια ώρα που η χώρα δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζε να δώσει ένα τεράστιο ποσό για μια αμφισβητούμενη αναβάθμιση αεροσκαφών. Αναρωτιόταν δε πόσο αναγκαία ήταν αυτή η αναβάθμιση και τόνιζε ότι την κύρια πολιτική ευθύνη την έχει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

Σε κάθε περίπτωση η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» πρόκειται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό, καθώς αποκαλύπτεται ακόμη ένα σκάνδαλο της εποχής ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ημέρα που μαθαίνουμε ότι η οικονομική εισαγγελία ζητά εξηγήσεις για παρανομίες του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Παύλου Πολάκη. Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς καταρρέει, ίσως με ταχύτερους ρυθμούς από την κατάρρευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον θα έχει η απάντηση τόσο του Πάνου Καμμένου όσο και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Ευάγγελου Αποστολάκη.