Οι εσωκομματικές επιθέσεις και τα συντροφικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, καθώς το κόμμα έχει εισέλθει εδώ και καιρό σε μια δίνη εσωστρέφειας, η οποία γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Φυσικά από αυτή τη διαμάχη δεν λείπει ο Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος γενικά έχει επιλέξει την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο εμφανίζεται απογοητευμένος με όλα και με όλους ενώ προβαίνει ανοιχτά σε πρωτοφανείς επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, ένα πρόσωπο που άλλοτε θαύμασε όσο κανέναν. 

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός στιχουργός με μια ανάρτησή του στο Χ είναι ιδιαίτερα καυστικός καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας είναι η αιτία που ντρέπεσαι πλέον να πεις ότι είσαι αριστερός. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός γέμισε τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά εξαμβλώματα, τα οποία τώρα βασανίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Και για τον νυν πρόεδρο ωστόσο δεν επιφυλάσσει και τον καλύτερο σχολιασμό, διότι ουσιαστικά τον κατηγορεί για απειρία και πολιτική αφέλεια. 

Ο Τσίπρας έκανε κουρελόχαρτο την αριστερά 

Ο Νίκος Μωραίτης στην ανάρτησή του τονίζει ότι ένα σωρό αρπακτικά, αριβίστες και και ιδιοτελείς άνθρωποι δηλώνουν αριστεροί με αποτέλεσμα τον εξευτελισμό του χώρου. Μάλιστα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ταυτίσει ποτέ ξανά την αριστερά με πολιτικά πρόσωπα, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις όχι μόνο από τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και από τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος σε μια δήλωση που θα συζητηθεί, ο Νίκος Μωραΐτης καταλήγει ότι για 12 χρόνια στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο αυτός παρέδωσε την αριστερά κουρελόχαρτο. Αν μη τι άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αφήνουν ποτέ να πλήξουμε, καθώς έχουν αποφασίσει να φτάσουν τον εσωκομματικό πόλεμο στα άκρα. 

Ακολουθεί η ανάρτηση Μωραίτη: 

«Η προσφορά του Κασσελάκη είναι ότι (από απειρία· από πολιτική αφέλεια;) τράβηξε το σεντόνι και αποκαλύφθηκε με τι πολιτικά εξαμβλώματα φόρτωσε ο Αλέξης Τσίπρας την (υποτιθέμενη) Αριστερά. Να τους βλέπεις και να ντρέπεσαι να πεις «είμαι Αριστερός». Ελπίζω αυτή η πληγή για την Αριστερά κάποτε να κλείσει. Όμως θα πάρει πολλά χρόνια και πολύ κόπο να ξεχάσει κανείς ότι τόσοι ιδιοτελείς, τόσα αρπακτικά, τόσοι αριβιστές δήλωσαν κάποτε «Αριστεροί» και εξευτέλισαν τον πιο συνδεδεμένο με το Δίκαιο και τον Αλληλεγγύη πολιτικό χώρο. Προσωπικά, την «Αριστερά μου», αυτή που έχω μέσα μου, δεν την εκχωρώ πλέον σε κανέναν πολιτικό. Για 12 ολόκληρα χρόνια την έδωσα αυτήν τη μέσα μου Αριστερά στον Τσίπρα, και μου την παρέδωσε κουρελόχαρτο».