Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης έσβησε από το Χ την ανάρτησή του με τους στίχους για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι το έκανε γιατί δεν έχει πλέον κανένα νόημα, ξεκαθαρίζοντας με νεότερη ανάρτησή του ότι δεν στηρίζει πλέον το κόμμα γιατί δεν υπάρχει αλλά και ότι δεν στηρίζει και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μάλιστα στη νεότερη αυτή ανάρτηση τονίζει πως ο Στέφανος Κασσελάκης αποδείχθηκε «αφελής και χωρίς καμία πολιτική συγκρότηση», γεγονός που προκαλεί εντυπώσεις δεδομένου ότι υπήρξε εκ των θερμότερων υποστηρικτών του, σε σημείο να ασκεί κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο επίσης είχε υποστηρίξει.

Ο στιχουργός στο Διαδίκτυο ήταν εκ των επώνυμων υποστηρικτών. Τα έβαλε με όλους –και με τον Παύλο Πολάκη– υποστηρίζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος. Το γεγονός μάλιστα πως έσβησε τις περιπαικτικές αναρτήσεις για το νέο όνομα θεωρήθηκε ένα είδος… μετάνοιας για την κριτική που άσκησε, εν τούτοις η νεότερη ανάρτησή του είναι ακόμη πιο επικριτική, ειδικά στο σημείο που αφορά την πολιτική συγκρότηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικριτική και η αναφορά του στο ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά και η προσομοίωσή του με το allou fan park…

Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη:

«Δε στηρίζω πια τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλωστε. Δε στηρίζω πια τον Στέφανο, αποδείχθηκε εξαιρετικά αφελής και χωρίς καμία πολιτική συγκρότηση. Όμως σε επίπεδο ανθρώπου, δεν είσαι σκ@τάνθρωπος σαν τους άλλους. Ό,τι του συμβαίνει σήμερα και ό,τι θα συμβεί αμέσως, το είχα πει στις 26/2. Όπως και τους "συμμάχους" του από τους οποίους θα συμβεί. Ό,τι συνέβη στον Τσίπρα, το είχα πει από το 2019.

Και το έγραφα και το έλεγα επανειλημμένως, μέχρι την πτώση του. Δεν είμαι κανένας μάντης. Απλώς είμαι άνθρωπος έξω από τη στενή κομματίλα. Βλέπω. Γύρω. Έξω. Το δάσος, όχι το κομματικό κλαδί. Αυτοί οι "αρχηγοί" δεν ακούν ανθρώπους. Ακούν μόνο κομματάνθρωπους. Και οι περισσότεροι κομματάνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκαν μικροί, πεινασμένοι, εξουσιομανείς, εγωπαθείς, εκδικητικοί, "γουρούνια" με την οργουελική έννοια του όρου.

Ήταν ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αριστερά; Σίγουρα σου πρόσφερε "τ' ωραίο ταξίδι", που λέει κι ο Καβάφης, σε μία στιγμή που το είχες ανάγκη. Αλλά ως προορισμός Ιθάκη δεν ήταν. Μάλλον Allou Fun Park».

Τι έγραφαν οι αναρτήσεις που έσβησε:

«Αλέξη και 87, σας έχω σύνθημα:
Τον φύτεψε η CIA
Να κάνει τον ΣΥΣΥΑ

— Nikos Moraitis (@Nikosmoraitis) September 3, 2024»

«Ντάρι Ντάρι Ντάρι Ντάρι
Φύγαν τα παιδιά του Μάρη
Φύγαν τα παιδιά του Μάρη
Μείναμε με το ΣΥ.Σ.ΑΡΙ.

— Nikos Moraitis (@Nikosmoraitis) September 3, 2024»

«Πέρα από την πλάκα, να πω ότι το όνομα είναι χάλια.
Και δείχνει ακριβώς τον ερασιτεχνισμό και την απειρία που υπάρχει σε (ό,τι απέμεινε από) αυτό το κόμμα.
Συνασπισμός, δεν είναι.
Ακρωνύμιο δε βγάζει.
Αυτά τα δίνεις σε μία διαφημιστική εταιρεία, σου προτείνει 5-6 ονόματα,…

— Nikos Moraitis (@Nikosmoraitis) September 3, 2024»