Η παρωδία του House of Cards, της πασίγνωστης αμερικανικής σειράς, θα μπορούσε να είναι φτιαγμένη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, την αποκαλούμενη –μέχρι σήμερα– Αριστερά του… ηθικού πλεονεκτήματος. Και το όνομα αυτής the... Chaos of Cards.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αυτό που κάποια στιγμή είχε επικαλεστεί η, κατοικοεδρεύουσα σήμερα στη Νέα Αριστερά, Έφη Χατσιόγλου «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», επαναλαμβάνοντας τη ρήση που αποδίδεται στον Μάο. Και επιβεβαιώνει επίσης τη φράση της ότι «η κανονικότητα δεν ευνοεί την Αριστερά», έστω και αν όταν μιλάμε για Αριστερά αναφερόμαστε στο, κατά Ζαννέτ Τσίπρα, «πολιτικό μόρφωμα» της Κουμουνδούρου.

Η Έφη Αχτσιόγλου το είχε πει για άλλον λόγο, όμως τελικά να που βρίσκει την εφαρμογή της η σχετική φράση. Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί… χάος. Σε λίγο θα βγουν και θα ξεμαλλιάζονται on camera οι μεν με τους δε και οι άλλοι που τριγυρνούν και μετακινούνται προς την πλευρά των kasselistas τη μια φορά, του Πολάκη την άλλη και των «87» την τρίτη.

Στα σόσιαλ μίντια τα τρολ έχουν μοιραστεί στα δύο και ορισμένες φορές στα τρία. Εξαπολύουν ύβρεις έναντι των μέχρι χθες συντρόφων που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη οι μεν και αυτών που υποστηρίζουν τον Παύλο Πολάκη –τον πάλαι ποτέ μέντορα του προέδρου– οι δε και όλοι μαζί κατά των «87» και τον Νίκο Παππά να παρακολουθεί για να δεί που θα κάτσει η... μπίλια

Όλοι μαζί θέλουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όμως διότι θεωρούν πως είναι ένα προϊόν που θέλουν οι καταναλωτές, αλλά διότι διαθέτει μια σφραγίδα κόμματος που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο με την ανάλογη χρηματοδότηση από το κράτος, που δεν είναι και μικρή αν τη δει κανείς προσεκτικά.

Ίντριγκες, παρασκήνια, στελέχη που αλλάζουν θέσεις και πόστα, ένας εμφύλιος που είναι σε εξέλιξη και που δύναται να οδηγήσει σε διάσπαση και σε διάλυση ενός συστήματος που επανέφερε στη χώρα τον λαϊκισμό, την τοξικότητα και την πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων προκειμένου να διασύρει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και όσους ασκούν κριτική διαφωνώντας με τις εμφυλιοπολεμικές πρακτικές.

Απλα πρόκειται για παρωδία. Οι πρωταγωνιστές, τα επίδικα, η φρασεολογία και ο τρόπος που πολιτεύονται δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σίκουελ της σειράς. Μπορεί όμως ν' ανταγωνιστεί όλες τις επιθεωρήσεις και να σαρώσει σε εισιτήρια…