Ο Στέφανος Κασσελάκης βιώνει ημέρες πανικού, ειδικά μετά την επίθεση του Παύλου Πολάκη και τη στάση που τήρησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσε θέμα ηγεσίας. Ο φόβος του για τον αψύ Κρητικό είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Είναι δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται στο ίδιο κοινό με τον Παύλο Πολάκη. Στους στρατευμένους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και στα τρολ δηλαδή. Μόνο που σε αυτό το κομμάτι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων έχει μεγαλύτερη προσβασιμότητα και αποδοχή. Όλοι προτιμούν άλλωστε το πρωτότυπο από το αντίγραφο, πολύ περισσότερο όταν το πρωτότυπο είναι ο βασικός εκφραστής της τοξικότητας και του λαϊκισμού.

Σε μια σύγκριση μεταξύ των δύο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τύχη. Για πολακισμό μιλάνε όλοι όταν θέλουν να δώσουν το μέγεθος της τοξικότητας. Όχι για κασσελακισμό, ανεξάρτητα αν ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε, με πάθος, να ξεπεράσει τον –κατά δήλωσή του– μέντορά του.

Για τον λόγο αυτόν δεν ακουμπά τον Παύλο Πολάκη. Τον φοβάται. Έτσι, έχει επιλέξει να επιτίθεται σε όλους τους άλλους, αλλά όχι στον αψύ Κρητικό, που είναι ο μόνος ο οποίος έθεσε ανοιχτά και με τον πλέον σαφή τρόπο θέμα ηγεσίας μιλώντας για ανικανότητα της σημερινής και για αδυναμία της να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία.

Προσπαθεί να τον καλοπιάσει. Να του δείξει ότι διαθέτει… ψυχή Πολάκη, όπως έχει πει. Να του δείξει πως τον «αγαπά», όπως επίσης ο ίδιος έχει πει. Και το κάνει με όποιον τρόπο μπορεί. Δεν είναι τυχαίο πως επέλεξε να επιτεθεί στον Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα της Υγείας και μάλιστα με μια από τις, γνωστού ύφους, αναρτήσεις του.

Γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης για την κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη. Κόντρα που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Στο πλαίσιο αυτό και για να του δείξει πόσο δίπλα του είναι έβγαλε μια ανακοίνωση από τις γνωστές, με τα fake news και τις πομφόλυγες, που χρησιμοποιεί όταν θέλει ντε και καλά να σηκώσει τους τόνους.

Δωρεάν service στον Παύλο Πολάκη θέλησε να κάνει ώστε ο αψύς Κρητικός να του δώσει σημασία. Χείρα φιλίας επιχείρησε να του δώσει μέσω της επίθεσης στον Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι οφθαλμοφανές, άσχετα αν ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει ότι κανείς δεν παίρνει χαμπάρι τις πρακτικές του.