Απευθυνόμενος στους «87» ο Στέφανος Κασσελάκης
ουσιαστικά επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο της στάσης που δείχνουν τα μέλη αυτής της ομάδας, δεδομένου ότι μετέχουν πρόσωπα που κινούνται στο άμεσο περιβάλλον του πρώην προέδρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε αποτελούν οι Αλέκος Φλαμπουράρης και Όλγα Γεροβασίλη.
Η τελευταία ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί ένα είδος κήρυξης πολέμου στον προκάτοχό του. Εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις, πιο
συγκεκριμένα πίσω από τις κινήσεις των «87». Έτσι, επιλέγει την τακτική «τα λέω στην πεθερά, για να τ’ ακούσει η νύφη…» μέσα από μια παραληρηματική ανάρτηση-βίντεο με την οποία κηρύσσει τον πόλεμο στον Αλέξη Τσίπρα.
Η ανάρτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης με την οποία εξαπέλυε επίθεση στους «87» και καλόπιανε τον Παύλο Πολάκη, στους οπαδούς του οποίου έχει στηρίξει πολλά. Μιλά για «καθημερινό εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ». Μιλά για ένα «οργανωμένο σχέδιο». Λέει όμως και κάτι ακόμη: ότι το οργανωμένο σχέδιο έχει στόχο «να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη “Κεντροαριστερά” με “σωτήρα” επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».
Και συνεχίζει σημειώνοντας πως «αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται», δεν λέει όμως ποια είναι αυτά τα σχήματα. Δεν λέει και ποιος είναι ο σωτήρας στον οποίο αναφέρεται. Λέει όμως ότι πρόκειται για μια ρευστοποίηση σε μια «νεφελώδη Κεντροαριστερά».

Και ποιος είναι αυτός που άνοιξε και συντήρησε το θέμα αυτό;
Μα ο Αλέξης Τσίπρας. Και ποιοι, σύμφωνα με τον Στέφανο
Κασσελάκη, εκτελούν το σχέδιο; Μα τα στελέχη που
πρόσκεινται και δίνουν αναφορά σε αυτόν. Οι 7 βουλευτές και όλοι οι άλλοι.
«Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το Συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια» συνέχισε, αλλά αμέσως μετά ανέφερε ότι «προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις», χωρίς όμως να αναφέρει ποιο είναι αυτό το όριο.
Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι ο Στέφανος
Κασσελάκης δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι δεδομένο ότι
κήρυξε πόλεμο. Ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου που είχε
θαφτεί για λίγους μήνες ελέω ευρωεκλογών. Για τον λόγο
αυτόν άλλωστε επιδιώκει διακαώς να συνάψει… ειρήνη ή έστω μια συμφωνία μη πολέμου με τον Παύλο Πολάκη.
Τον Παύλο Πολάκη τον χρειάζεται. Ένας διμέτωπος αγώνας θα κλείσει πολύ νωρίτερα τον πολιτικό του κύκλο. Απλά, ο Παύλος Πολάκης δεν τον εμπιστεύεται. Δύσκολα θα γυρίσει – εκτός κι αν αναλάβει ηγετικό ρόλο. Και πάλι παίζεται.
Το ερώτημα είναι αν θα σηκώσει το γάντι ο Αλέξης Τσίπρας. Τα σενάρια, πολλά. Αφορούν όλα το αν και το πώς θα επιστρέψειn στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτά βλέπει και ο Στέφανος Κασσελάκης και γι’ αυτό αντιδρά.
Στο πόλεμο που ξέσπασε πάντως όλα είναι ανοιχτά. Και όλα παίζουν. Όπως έχουν δείξει στην Αριστερά και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σταματήσουν πουθενά. Ο ανεμιστήρας άνοιξε και η λάσπη αναμένεται να γεμίσει τον τόπο. Μόνο που τώρα θα αφορά κυρίως συντρόφους…