Το «τέρας» που εξέθρεψε ο Αλέξης Τσίπρας με τις στρατιές των τρολ και των φανατικών οπαδών που έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα και στόχευαν τους πολιτικούς αντιπάλους με κάθε είδους ψέμα, με ύβρεις, με απειλές και με δολοφονίες χαρακτήρων τώρα θέλει να «φάει» τον ίδιο. Έχοντας νέο αρχηγό εξίσου τοξικό και λαϊκιστή αλλά με ένα life style που πολλοί θα ήθελαν να έχουν βάζουν στο στόχαστρο και τον πρόεδρο της… καρδιάς τους.

Από το ωσαννά στο σταύρωσον αυτόν ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος. Ή, καλύτερα, ένας στρατός ψεκασμένων και φανατικών δρόμος. Επώνυμοι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη σήμερα και του Αλέξη Τσίπρα χθες βάλλουν εναντίον του με τα συριζοτρόλ που ζουν με τη λογική τού «ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς» να ξεσπαθώνουν στο Διαδίκτυο εναντίον του πολιτικού που τους εξέθρεψε.

Αυτό που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στα σόσιαλ δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που άρχισε από το βράδυ της Τρίτης μετά την εκλογή του Νίκου Παππά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου, αλλά και μετά την αποδοχή της βουλευτικής έδρας που έμεινε κενή από την Πόπη Τσαπανίδου δεν έχει προηγούμενο.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο στόχαστρο και θεωρείται ως ο υποκινητής όλων όσων είπαν όχι στον –νέο– μεγάλο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη. Το τι γράφεται δεν περιγράφεται. Και η αλήθεια είναι ότι στο Διαδίκτυο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμένος στα δύο. Η υπεροπλία των τρολ της Κουμουνδούρου είναι εμφανής. Όπως και η χολή κατά του προέδρου που μέχρι πρόσφατα ήταν ο πρόεδρος της καρδιάς του.

Είναι όμως το «τέρας» που ο ίδιος εξέθρεψε. Το «τέρας» που χρησιμοποίησε στον δρόμο προς την εξουσία αλλά και μετά από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι τα ίδια πρόσωπα που φώναζαν υβριστικά, χυδαία, συνθήματα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κρυφογελούσε για τα παιδιά που είναι νέα και… παρορμητικά. Είναι το ίδιο τέρας που πέταγε μολότοφ και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι οι μολότοφ είναι κακές αναλόγως με την πλευρά στη οποία βρίσκεται κάποιος.

Είναι όλα αυτά και άλλα πολλά που έφεραν στην πολιτική ζωή του τόπου τα παιδιά της… δρακογενιάς και που τώρα τα βρίσκουν απέναντί τους. Είναι το τέρας που τώρα ενοχλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ασχολείται μαζί τους και όταν κάνει μπούλινγκ με ακραίο τρόπο.

Το τέρας όμως έχει μάθει στο αίμα. Και θέλει και άλλο στην αρένα. Ακόμη και αν αυτό είναι συντροφικό.