Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να κάνει τα πάντα για να πάρει τη βουλευτική έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, όμως τόσο οι επιλαχόντες όσο και ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον έχουν άλλη άποψη. Για την πρώτη επιλαχούσα, Πόπη Τσαπανίδου, είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφασή της να κρατήσει την έδρα, με τις ευλογίες μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα. 

Είναι δε τέτοια η κάψα του πρώην πρωθυπουργού να πάρει τη θέση η Πόπη Τσαπανίδου και όχι ο Στέφανος Κασσελάκης, που τη βοήθησε ακόμα και στη στελέχωση του πολιτικού της γραφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ενημέρωνε τηλεφωνικώς επιστημονικούς και μετακλητούς συνεργάτες ότι από την επόμενη εβδομάδα μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα στο γραφείο της γνωστής δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα δηλαδή που η ομάδα των 87, ήτοι τα στελέχη επιρροής του πρώην πρωθυπουργού, έβαζαν κάθε είδους εμπόδιο στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ετοιμάσει ήδη το γραφείο της Πόπης Τσαπανίδου. 

Ανοιχτός πόλεμος 

Όλα αυτά έχουν φτάσει στα αυτιά της Κουμουνδούρου και δη του Στέφανου Κασσελάκη και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη, ο οποίος και παίζει καίριο ρόλο στις αποφάσεις του προέδρου. Ο νυν πρόεδρος έχει αποφασίσει να συγκρουστεί ανοιχτά με τον πρώην πρωθυπουργό και την ομάδα του, καθώς τους καλεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό να αποχωρήσουν. Κάτι βέβαια που δεν θα κάνει ποτέ με τον Παύλο Πολάκη, τον οποίο στην πραγματικότητα φοβάται περισσότερο από τον Αλέξη Τσίπρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης χάνει την ευκαιρία να αποκτήσει έδρα στη Βουλή, κάτι το οποίο ίσως κάνει πιο εύκολη στο μέλλον την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχει, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.