Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ραγδαίες. Έχουν όλα τα στοιχεία που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος.

Γάμους, παιδιά, εγγόνια, θείους στην Αμερική, πολιτικά πάθη, ίντριγκες και φιλοδοξίες, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Ένας πλούσιος νεαρός πρόεδρος από την Αμερική, που στα τέλη Αυγούστου θα κάνει γαμήλιο γλέντι σε ελληνικό νησί.

Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ που αποφάσισε να αφήσει τη βουλευτική του έδρα, ανοίγοντας τον δρόμο να μπει ο πρόεδρος στη Βουλή.

Ένας πρώην πρόεδρος που θέλει να ξεφορτωθεί τον καινούργιο και μια ευτυχισμένη γιαγιά δημοσιογράφος που κρατάει στα χέρια της το μέλλον του κόμματος με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές και δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Η πραγματική πρωταγωνίστρια του δράματος - πολιτικού θρίλερ που παίζεται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πόπη Τσαπανίδου.

Αν αποφασίσει ότι θα γίνει βουλευτής στη θέση του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου, ως πρώτη επιλαχούσα, είναι σαν να κηρύσσει εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα ανοιχτό πόλεμο στον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ότι αυτό της προτείνει ο Αλέξης. Η Πόπη, όμως, παραμένει Σφίγγα.

Το μόνο που κάνει εσχάτως είναι αινιγματικές αναρτήσεις, που θυμίζουν ατάκες από σεμινάρια αυτογνωσίας.

Αυτό που αφήνει να εννοηθεί είναι πως ό,τι αποφασίσει θα είναι προϊόν συνεννόησης με τον σοφό μέντορα Αλέξη.