Μπορεί η «έλα με φόρα» Πόπη Τσαπανίδου να αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις χειρότερες εντυπώσεις για πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου, ωστόσο η σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντα εξαιρετική. Και ίσως δούμε τα δύο αυτά πρόσωπα σε μια νέα συνεργασία που θα συζητηθεί.


Όπως είναι γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας αυτήν την περίοδο ετοιμάζει εντατικά το ίδρυμά του, το οποίο έχει ως σκοπό να ενώσει στελέχη του προοδευτικού χώρου, να παίξει ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις στην κεντροαριστερά και ίσως να είναι το όχημα της επανόδου του στο προσκήνιο της πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ρόλο σε αυτό το νέο ίδρυμα, του οποίου το όνομα ακόμα δεν είναι γνωστό, θα παίξει και η Πόπη Τσαπανίδου.


Η γνωστή δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας λόγω του χαμηλού ποσοστού του κόμματος στις εθνικές εκλογές, λέγεται ότι έχει δώσει ήδη τα χέρια με τον πρώην Πρωθυπουργό ώστε να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και στις παρουσιάσεις του Ιδρύματος. Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Ποπης Τσαπανίδου, η τελευταία φαίνεται να.. επιστρέφει με φορά στα πολιτικά πράγματα, αμέσως μετά το ταξίδι της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


Η περίπτωση Καλπαδάκη 


Κάποια από τα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο ίδρυμα που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου καθώς και ο οικονομικός του σύμβουλος, Γιώργος Χουλιαράκης. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται και ακόμη ένα πρόσωπο, αυτό του διπλωματικού του συμβούλου, Βαγγέλη Καλπαδάκη.


Αν και ο τελευταίος είχε αναλάβει σύμβουλος και του Στεφάνου Κασσελάκη, τελευταία εθεάθη να συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα στα ταξίδια του σε Ιταλία και Γαλλία, με τις κακές γλώσσες να λένε ότι εγκατέλειψε τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην Πρωθυπουργό και ότι πολύ πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο στις επαφές του ιδρύματος με το εξωτερικό.