Το «έλα να δεις» γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πλέον προ των πυλών της ολοκληρωτικής διάλυσης. Χθες είχαμε τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού και την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για «δικαίωση», με την εξέλιξη αυτή να έρχεται αμέσως μετά την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου και την τοποθέτηση του καταδικασμένου με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκου Παππά στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, γεγονός που, όπως όλα δείχνουν, έγινε κατόπιν πιέσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Αναμφίβολα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ηττηθεί εντός του κόμματος (και όχι μόνο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Interview είναι πέμπτος και... καταϊδρωμένος) και ο νικητής είναι η «καμαρίλα» των Τσίπρα, Παππά, Πολάκη, δηλαδή της τριάδας η οποία επέλεξε και εξέλεξε ως πρόεδρο του κόμματος τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη. Ομως η κόντρα που ανέπτυξε με τον προκάτοχό του σήμανε το πολιτικό Βατερλό του...

Του γύρισε μπούμερανγκ

Ομως η «δουλειά» που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με τα trolls στα social media, του γύρισε μπούμερανγκ και σήμερα εισπράττει ο ίδιος τη χλεύη. Από την ώρα που ο κατάδικος Νίκος Παππάς ανέλαβε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στήθηκε κανονικό διαδικτυακό «γλέντι» απέναντι στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Επώνυμοι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη σήμερα και του Αλέξη Τσίπρα χθες βάλλουν εναντίον του πρώην πρωθυπουργού με τα συριζοtrolls, που λειτουργούν με τη λογική «ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο βασιλιάς», να ξεσπαθώνουν στο Διαδίκτυο εναντίον του πολιτικού που τους εξέθρεψε.

Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι τίποτα μπροστά στο... νταβαντούρι που ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου, την αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά και την αποδοχή της βουλευτικής έδρας του παραιτηθέντος Οθωνα Ηλιόπουλου από την Πόπη Τσαπανίδου.

Σε απόλυτο συντονισμό τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ευθέως πως εκείνος φταίει για ό,τι συμβαίνει σήμερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και η αλήθεια είναι ότι στο Διαδίκτυο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμένος στα δύο. Η υπεροπλία των trolls της «υπόγας» της Κουμουνδούρου είναι εμφανής, όπως εμφανής είναι και η χολή που στάζουν κατά του προκατόχου του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο πρόεδρος της καρδιάς τους. Είναι τα ίδια πρόσωπα που εκτόξευαν υβριστικά, χυδαία συνθήματα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, με τον Αλέξη Τσίπρα να κρυφογελά για τα παιδιά που είναι νέα και... παρορμητικά.

Πάντως, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ένας ανώνυμος λογαριασμός είχε «εκθέσει» τον Σωκράτη Φάμελλο με συκοφαντικό post, το οποίο μάλιστα αναπαρήγαγε και το γνωστό troll «Πεν Νταλαούρα», φανατικός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη. Να σημειωθεί επίσης ότι μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί μόλις 137 λογαριασμούς στην πλατφόρμα X, ωστόσο μέσα σε αυτούς είναι και ο «Πεν Νταλαούρα».

«Οργανωμένο σύστημα»

Πάντως, η Ολγα Γεροβασίλη άσκησε δριμύτατη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, κατά την τοποθέτησή της στην προχθεσινή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποτέ το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Μετά τις ευρωεκλογές γίνονται μόνο λάθη πάνω σε προηγούμενα λάθη, ξεκινώντας από την ιστορία που ξεκίνησε από τον Στέφανο Κασσελάκη για τα μαύρα. Οσα δεν τόλμησε ούτε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να πει».

Η βουλευτής Αρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για «κατασκευή εσωτερικών εχθρών με κύριο στόχο πλέον τον Αλέξη Τσίπρα». «Οχι, Στέφανε, σε έναν χρόνο δεν έφαγες εσύ το μεγαλύτερο bullying. Δεν πρόλαβες σε έναν χρόνο. Υπάρχουμε εδώ μέσα άνθρωποι που έχουμε αγωνιστεί σε πολύ δύσκολες εποχές για τη χώρα. Κρινόμαστε όλοι κάθε μέρα, άρα και ο πρόεδρος. Ευθύνεται που παράγουμε συνεχώς αρνητικές ειδήσεις», συμπλήρωσε.

Ομως το σημαντικότερο κομμάτι της τοποθέτησης της Ολγας Γεροβασίλη ήταν αυτό για «οργανωμένο σύστημα trolls με κεντρικό συντονισμό». «Κάποιοι νόμισαν ότι θα φύγουν κάποιοι άλλοι για να έρθουν αυτοί και θα εκτοξευτεί το κόμμα», τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν είναι χρήσιμοι όσοι λένε σε όλα "ναι", ενώ ξέρουν την αλήθεια» και πριν αλέκτορα φωνήσαι, επιβεβαιώθηκε περίτρανα.

Ολα αυτά, βέβαια, εξηγούν με ακρίβεια το λεγόμενο πολιτικό μπούμερανγκ, αφού όταν αυτός ο διαδικτυακός στρατός υπηρετούσε το σύστημα Τσίπρα, η Ολγα Γεροβασίλη δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τώρα, ό,τι έσπειραν, θερίζουν!