Στη θέση της Όλγας Γεροβασίλη προσχώρησε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να ξεκινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείς να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις, με την αλλαγή του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, καθώς και τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε ότι «είναι πρωτοφανές γεγονός: ένας πρόεδρος κόμματος, να στοχοποιεί συνεχώς τα πολιτικά του στελέχη. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Δηλαδή, βγάζει βίντεο εναντίον δεκάδων μελών της κεντρικής επιτροπής. Την επόμενη μέρα, διαγράφει την Αθηνά Λινού - που μου αναφέρατε για αυτό το οποίο έγινε, που εγώ βλέπω ότι ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας εδώ χάνεται, σε σχέση με αυτά τα οποία λέχθηκαν χθες στην ανακοίνωση της διαγραφής. Άρα, εδώ υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Πολιτικό ζήτημα της ηγεσίας».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων πώς θα λυθεί το ζήτημα, ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε πως «η θέση μου είναι καθαρή: αυτή τη στιγμή οφείλει ο Στέφανος Κασσελάκης να ξεκινήσει τις διαδικασίες, να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες εκλογής από τη βάση ξανά. Οφείλει να τις ανοίξει, να σταματήσουν οι τζάμπα μαγκιές "πάνε εσύ, πάνε εγώ, πάνε αυτό, κάνε το ένα, κάνε το άλλο"». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν τον αμφισβητεί κανείς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κύριος Θεοχαρόπουλος είπε «ναι, απ' τον Παύλο Πολάκη στην προηγούμενη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας. Αμφισβητείται αυτή τη στιγμή - η μισή κοινοβουλευτική ομάδα δεν συμφώνησε με την εισήγησή του χθες, για το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Υπάρχουν τεράστια ζητήματα (...) θεωρώ ότι οφείλει να προχωρήσει σε μια διαδικασία ξανά».

Γιατί βγαίνει η πρόταση μομφής από το τραπέζι;

Ενδιαφέρον έχει η χθεσινοβραδινή εξέλιξη με την πρόταση της κυρίας Γεροβασίλη, όπου από τα σενάρια της πρότασης μομφής, η εσωκομματική αντιπολίτευση του Στέφανου Κασσελάκη ζητά τώρα να εκκινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού. Κι αυτό διότι προφανώς, ο «γάμος» του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Παππά, απ' ό,τι φαίνεται του εξασφαλίζει τελικά τις 151 ψήφους στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Συνεπώς, αριθμητικά είναι αδύνατη μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς παράλληλα με την αναβάθμιση του Νίκου Παππά, ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει το παν για να τα «ξαναβρεί» και με τον Παύλο Πολάκη, με πρώτο βήμα εκείνο της διαγραφής της Αθηνάς Λινού από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Χαρούμενος όμως με το αποτέλεσμα, δεν είναι μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε όσους του ζήτησαν να παρέμβει και να πάρει πίσω το κόμμα, ότι «χρειάζεται χρόνο» για να το κάνει αυτό, ίσως γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το «rebranding» που επιχειρεί. Σε κάθε περίπτωση, οι μόνοι που δεν χαίρονται με αυτή την εξέλιξη -και για αυτό άλλωστε προσπαθούν να βάλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να «βγάλει από μόνος του τα μάτια του»- είναι τα στελέχη των «87», όπου θα συνεχίσουν να ασφυκτιούν εντός του κόμματος, στο οποίο κάθε μέρα που περνά, θα φλερτάρουν όλο και περισσότερο με μια διαγραφή τους. Αλλά τουλάχιστον ο Στέφανος και ο Αλέξης είναι χαρούμενοι με τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!

Η δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Είναι πρωτοφανές γεγονός: ένας πρόεδρος κόμματος, να στοχοποιεί συνεχώς τα πολιτικά του στελέχη. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Δηλαδή, βγάζει βίντεο εναντίον δεκάδων μελών της κεντρικής επιτροπής. Την επόμενη μέρα, διαγράφει την Αθηνά Λινού - που μου αναφέρατε για αυτό το οποίο έγινε, που εγώ βλέπω ότι ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας εδώ χάνεται, σε σχέση με αυτά τα οποία λέχθηκαν χθες στην ανακοίνωση της διαγραφής. Άρα, εδώ υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Πολιτικό ζήτημα της ηγεσίας».

Παναγιώτης Στάθης: «Πώς θα λυθεί; Τι πρέπει να γίνει;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Η θέση μου; Η θέση μου είναι καθαρή: αυτή τη στιγμή οφείλει ο Στέφανος Κασσελάκης να ξεκινήσει τις διαδικασίες, να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες εκλογής από τη βάση ξανά. Οφείλει να τις ανοίξει, να σταματήσουν οι τζάμπα μαγκιές "πάνε εσύ, πάνε εγώ, πάνε αυτό, κάνε το ένα, κάνε το άλλο"».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Κάθε έξι μήνες εκλογές θα κάνετε;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Πριν από ένα χρόνο έγιναν και από τότε αμφισβητήθηκε στο συνέδριο-»

Παναγιώτης Στάθης: «Τον αμφισβητεί κανείς;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ναι, απ' τον Παύλο Πολάκη στην προηγούμενη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας. Αμφισβητείται αυτή τη στιγμή - η μισή κοινοβουλευτική ομάδα δεν συμφώνησε με την εισήγησή του χθες, για το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Υπάρχουν τεράστια ζητήματα. Θεωρώ ότι έχει αποδειχτεί όλο το τελευταίο διάστημα -»

Παναγιώτης Στάθης: «Δεν έχει νομιμοποίηση λέτε;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Θεωρώ ότι οφείλει να προχωρήσει σε μια διαδικασία ξανά».