Στον ΣΥΡΙΖΑ βυθίζονται αύτανδροι και τα trolls τους μυαλό δεν βάζουν. Ακόμη και την ύστατη στιγμή της ύπαρξής τους διαδίδουν fake news με δήθεν «μαύρη εικόνα» για τη χώρα και τους πολίτες, «μαγειρεύοντας» στοιχεία της Eurostat για να δείξουν εικόνα καταστροφής. Τελευταίο κρούσμα ο ετήσιος δείκτης φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (ο οποίος δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο, αλλά τώρα τον πήραν... χαμπάρι). Μια απλή σύγκριση στους ίδιους δείκτες της Eurostat για το έτος 2019 αλλά και τα χρόνια της εθνοσωτηρίου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (2015-2019) αποκαλύπτει το ουρανομήκες ψεύδος: Ολοι οι δείκτες (κίνδυνος φτώχειας, κατά κεφαλήν ΑΕΠ, πληθωρισμός) έχουν αισθητά βελτιωθεί κατά την τελευταία πενταετία και συνεχίζουν να βελτιώνονται παρά τη διεθνή δυσμενή συγκυρία. Να το ξαναπούμε άλλη μια: πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Απορία ψάλτου

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο 105,5 FM προσέφυγαν την Επιθεώρηση Εργασίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και επιδόματος καλοκαιριού, η Κουμουνδούρου με θράσος εκδίδει δελτίο Τύπου όπου κάνει λόγο για «πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και νεοφιλελεύθερη εμμονή εναντίον του κόσμου της εργασίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχετικά με τις επικείμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού (και προβαίνει και σε σχολιασμό τους), αλλά δεν γνωρίζει εάν έως τη ΔΕΘ θα έχει πρόεδρο, είναι απορίας άξιον (άνευ βηχός).

Ωσεί πρόεδρος...

Και μιας και είπα ΔΕΘ, δεν μπορώ να μη σχολιάσω την ατάκα του προέδρου Νίκου ότι «εάν ο Κασσελάκης δεν έχει καθαιρεθεί, θα ανέβει στη ΔΕΘ κανονικότατα» και ότι όλες οι κινήσεις (όπως π.χ. η πρόταση μομφής) παράγουν «πολιτικά αποτελέσματα». Κατά τα λεγόμενα του πρόεδρου Νίκου, μια πρόταση μομφής που θα συγκεντρώσει τελικώς το πολυπόθητο «150+1» παράγει «πολιτικά αποτελέσματα» αυτομάτως. Ποια είναι αυτά; Πρώτα και κύρια, η απονομιμοποίηση του προέδρου Στέφανου να εκπροσωπεί το κόμμα. Οπότε ποιος θα ανέβει στη ΔΕΘ αν δεν ανέβει ο πρόεδρος Στέφανος; Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία.

Τους πήρε στον λαιμό του

Μέσα σε όλη τη φουρτούνα που περνάει ο πρόεδρος Στέφανος, έχει να αντιμετωπίσει και την μήνιν των Σπετσιωτών. Το υπουργείο Πολιτισμού, η Πολεοδομία και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες ετοιμάζονται να ελέγξουν όλους όσοι έχουν πισίνα στον συγκεκριμένο οικισμό στις Σπέτσες, όπου υπάρχει ολική απαγόρευση τέτοιου είδους εγκαταστάσεων. Μια αναμενόμενη κίνηση μετά τις αεροφωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και αποκάλυψαν ότι ο πρόεδρος Στέφανος δεν είναι ο μόνος που βάφτισε τον βόθρο «πισίνα», αλλ’ αντιθέτως έχουν πλείστοι όσοι όμοροι ιδιοκτήτες προβεί σε ανάλογες «βαφτίσεις». Αυτό έχει αποτέλεσμα κάποιοι να «βράζουν» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, διότι εξαιτίας του θα βρεθούν απολογούμενοι και θα πρέπει δεκάδες από αυτούς να δώσουν εξηγήσεις και τελικώς να υποστούν τόσο τη βάσανο του ελέγχου όσο και τα υπέρογκα πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών.