Μαίνεται ο εμφύλιος στις τάξεις της Κουμουνδούρου, ειδικά μετά τις πρόσφατες αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος» στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, όταν ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως από την ημέρα που ανέλαβε εκείνος δεν υπάρχει «μαύρο χρήμα», αλλά πριν υπήρχε, ο πόλεμος φούντωσε για τα καλά... «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ τραπεζικά χρέη δεν έχουμε, χρέη σε προμηθευτές έχουμε», είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του.

Παράλληλα, «λύση δεν έχουμε βρει στην "Αυγή" ακόμη, αλλά υπάρχει επικοινωνία, το έχει αναλάβει η οικονομική επιτροπή», σημείωσε για την κομματική εφημερίδα ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή Πολιτική Γραμματεία. Επίσης, «δεν έχω βρει χρήματα που δίνονταν σε trolls. Στον ΣΥΡΙΖΑ που ηγούμαι εγώ δεν υπάρχουν κονδύλια που πάνε σε trolls», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η διάψευση όσων άφησε να υπονοηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα και την ύπαρξη trolls στο κόμμα της Κουμουνδούρου από την εκπρόσωπο Τύπου Βούλα Κεχαγιά, η οποία –υποτίθεται ότι– είναι προσωπική επιλογή του προέδρου για τη θέση αυτή. Αφού είπε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «δεν υπάρχει μια υποβόσκουσα και υφέρπουσα ένταση και ρήξη» ανάμεσα σε Κασσελάκη και Τσίπρα, στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε έχει trolls και, όπως σωστά είπε ο Στέφανος Κασσελάκης χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τους εργαζομένους του κόμματος». «Δεν υπάρχουν trolls, δεν υπάρχουν "μαύρα χρήματα". Με τη γνώση που έχω σας λέω ότι δεν υπήρξαν "μαύρα χρήματα" και trolls», επέμεινε η Βούλα Κεχαγιά.

Επιπλέον, στο κλίμα επιθετικότητας το οποίο διαμορφώνεται στο Διαδίκτυο από στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης. «Εγώ θεωρώ θετικό ότι είπε (σ.σ.: ο Στέφανος Κασσελάκης) και στην Κεντρική Επιτροπή πως "δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να μιλάει εξ ονόματός μου" και αποδοκιμάζει αυτήν την επιθετικότητα. Αρα το λογικό είναι όλοι αυτοί οι φανατικοί υποστηρικτές, οι οποίοι αναπτύσσουν μια δυναμική δήθεν στον όνομα της ηγεσίας στο Ιντερνετ, να το περιορίσουν», ανέφερε συγκεκριμένα ο
Κώστας Ζαχαριάδης.

Ανταλλαγή πυρών

Τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, συνεχίζουν τον αγώνα τους χωρισμένα σε στρατόπεδα, τους «τσιπρικούς» και τους «κασσελίστας». Μάλιστα, trolls προσκείμενα στον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Marka2, κατηγορούν την Κουμουνδούρου ότι έχει και γνωστή δημοσιογράφο σε payroll «για να θάψει τον Αλέξη». Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αυτή είναι η Χριστίνα Κοραή που ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αγαπάει και η Κουμουνδούρου της διοχετεύει "πληροφορίες" για να "εκτελέσει" πολιτικά τον Αλέξη που φοβάται... Γιατί εμείς δεν θα τρελαθούμε, ούτε θα ξεχάσουμε...»

Η Πεν Νταλαούρα, «πιστό σκυλί» του Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε στη Marka2: «Η Μάρκα κατηγορεί ευθέως τον Στέφανο @skasselakis και τον @syriza_gr ότι τα "χώνουν" στην Κοραή; Λέει δηλαδή ότι η Κοραή είναι στο payroll της Κουμουνδούρου;» Την ίδια ώρα το troll La Casa de Papel επιτίθεται στον πρόεδρο του κόμματος, τον οποίο υπηρετούσε μέχρι πρότινος, λέγοντας: «Δεν έχει καμία αναστολή να αδειάσει τους πάντες. Τους πάντες όμως. Προκειμένου να βιδώσει με ατσάλινα ούπα την καρέκλα, είναι ικανός να πει και ζήτω ο ΣΗΜΙΤΗΣ. Σκέτη απόλαυση!Ξεκαρδιστική κωμωδία!»

Παράλληλα, το troll Maira είναι πλέον απόλυτη ουρά της Πεν Νταλαούρα, δεν έχει προσωπική άποψη, μόνο ριτουιτάρει την Νταλαούρα, ενώ, από την άλλη πλευρά, η Lina καρφώνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με το εξής post: «Εγώ στην αρχή είπα ναι στο lifestyle όπως έκανε ο Μητσοτάκης, μετά όμως από το 14,8% που έλεγα θα ’χει 2 μπροστά, είπα έφταιξε το lifestyle, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και δεν φταίει το lifestyle και τελικά θα γίνω πρόεδρος Εδεσσαϊκού, που μου πηγαίνει καλύτερα εκείνο το προεδριλίκι. Ο,τι να ’ναι. Ανεπαρκής, άσχετος, κυκλοθυμικός, ολίγιστος, αλαζόνας πολιτικός. Βρήκε έτοιμο κόμμα και παίζει. Πάρτε του κουβαδάκια να παίζει, πριν φορτωθούμε ξανά Μητσοτάκη με κάνα Βελόπουλο πακέτο».

Ακόμη, ο Jack Sparrow, επίσης συνεργαζόμενο και γνωστό troll της Κουμουνδούρου, επιτέθηκε προσωπικά στην Πεν Νταλαούρα, η οποία έβαλλε κατά του Θύμιου Γεωργόπουλου (πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ) για την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, αναφέροντας: «Τι μας λένε οι Νταλαούρες: 1. Πως είναι ΟΚ (βάσει καταστατικού  φαντάζομαι) να δημοσιοποιείς την ομιλία σου μετά το πέρας της Κ.Ε., όχι πριν. 2. Οσον αφορά τα μέλη της Κ.Ε., άλλο να είσαι εκλεγμένος βουλευτής κι άλλο υπάλληλος. Μα έλα που και ο Γεωργόπουλος εκλεγμένο μέλος της Κ.Ε. είναι. Μάλλον τα μέλη της Κ.Ε. δεν είναι κ τόσο ισότιμα όσο νομίζουν. Τουλάχιστον έτσι μας ενημερώνει η Νταλαούρα».

Διαγραφές εν όψει

Εκτός όλων αυτών, οι διαγραφές είναι προ των πυλών. Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως θέλει στο Συνέδριο να υπάρξει κανονική μετάλλαξη του κόμματος, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφές από τον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ». Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος, απευθυνόμενος στον προκάτοχό του, είπε ότι ευχαρίστως θα έκανε στην άκρη προκειμένου να αναλάβει ξανά τα ηνία ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά αν δεν έχει τέτοια πρόθεση, τότε να σταματήσει να τον υπονομεύει...