Ο ΣΥΡΙΖΑ της τοξικότητας, ακόμα και στην καρδιά του θέρους, βρίσκει έκφραση μέσω Πολάκη οδηγώντας τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, να υποβάλει μήνυση κατά του βουλευτή για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω Διαδικτύου και της εξύβρισης.

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

«Εδειξα υπερβολική ανοχή στις συκοφαντίες και στη συνεχόμενη λάσπη από τον συγκεκριμένο. Θα έρθει λοιπόν στο δικαστήριο και θα λογοδοτήσει και για τις εναντίον μου και για τις εναντίον των εισαγγελέων που με αρχειοθέτησαν κατηγορίες. Ελπίζω να μη ζητήσει να κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία. Νέα μήνυση και αγωγή θα καταθέτω πλέον κάθε φορά που κάποιος αμφισβητεί την ηθική μου συγκρότηση», τονίζει, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, πέρα από τις συκοφαντίες κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, στον ΣΥΡΙΖΑ φουντώνουν και πάλι οι αλληλοκατηγορίες, ενώ είναι σαφές ότι η κόντρα Κασσελάκη-Τσίπρα βαθαίνει, με τον νυν αρχηγό να «απαντά» στις επιθέσεις που δέχθηκε από τους «87» για τα όσα είπε για τις εκλογές στη Γαλλία, δίνοντας συνέχεια στη δύσοσμη –και ιδιαίτερα «δύσκολη», ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα– συζήτηση περί «μαύρων» ταμείων και χρημάτων.

«Φέρε εισαγγελέα!»

Μια «οφειλόμενη απάντηση» στις διαρροές της Κουμουνδούρου για υπέρβαση της εκλογικής δαπάνης κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ το 2023 έδωσε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιος Γεωργόπουλος. Οπως ανέφερε, «και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες έχουν συνταχθεί αναλυτικές καταστάσεις εσόδων-δαπανών, έχουν υποβληθεί εντός 2μήνου από την ημερομηνία διεξαγωγής της κάθε μίας εκλογικής αναμέτρησης, έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές του Δημοσίου και δεν μας έχει καταλογιστεί (έστω για τυπικούς λόγους) ούτε ένα ευρώ», συμπληρώνοντας πως «οι “πηγές” ή ο υπεύθυνος των “πηγών”, ο οποίος έχει την άποψη της διακίνησης “μαύρων” χρημάτων, ας καλέσει επιτέλους οικονομικό εισαγγελέα, ελεγκτική εταιρεία ή ορκωτούς λογιστές για να βεβαιώσει τα όσα διαρρέει ή καταγγέλλει».

Η κόντρα Γεωργόπουλου-Κασσελάκη ξεκίνησε μετά το «θερμό επεισόδιο» που είχαν οι δυο τους έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή, όταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέλησε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της τοποθέτησής του, κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου καλώντας τον κ. Γεωργόπουλο ό,τι έχει να πει να το πει «στα όργανα».

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν με ανάρτηση στο Χ, το τρολ «Πεν Νταλαούρα» –που είναι κοντά στον Κασσελάκη– χρησιμοποίησε πληροφορίες που μεταδόθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή και ανέφεραν ότι στις εθνικές εκλογές του 2023, είχαν ξοδευτεί 2,5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον της κρατικής χρηματοδότησης και κατέληγε: «Δημιουργείται, λοιπόν, το ερώτημα από πού προήλθαν αυτά τα επιπλέον 2,5 εκατομμύρια».

Με στόχο την πλήρη αποδόμηση της περιόδου Τσίπρα, αλλά και του ιδίου του πρώην πρωθυπουργού, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να τροφοδοτεί τη συζήτηση για «μαύρα» χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της εποχής και ταυτόχρονα αφήνει αιχμές για πολλές «σκοτεινές» πλευρές, για τις οποίες, κατά το παρελθόν, υπήρξαν μεν καταγγελίες, αλλά ποτέ δημόσια παραδοχή, όπως τώρα.

Μπλέξανε τα... τρολ

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση Κασσελάκη όταν ρωτήθηκε αν έχει εντοπίσει στα κομματικά ταμεία κονδύλια που πήγαιναν σε τρολ: «Δεν έχω βρει χρήματα που να έχουν δοθεί σε τρολ. Στον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω εγώ, από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά, σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια που να έχουν πάει σε τρολ. Εδώ δεν έχουμε επιχορήγηση για να πληρώσουμε μισθούς των ανθρώπων του κόμματος».

Οταν δε κλήθηκε να απαντήσει για την αναφορά του Κώστα Αρβανίτη πως όταν έγινε διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υπήρχαν ακτιβιστές που έπαιρναν «μαύρα» χρήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω δημόσια αυτά που λένε σε κλειστά όργανα. Αυτήν την ερώτηση θα πρέπει να την απευθύνετε στον ίδιο και στην ηγεσία της εποχής. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα που προσωπικά να έχω παρατηρήσει».

Στην παρούσα φάση, καμία πλευρά δεν σταματά να επιτίθεται στην άλλη, ενώ κανένα στέλεχος δεν έχει πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να σταματήσει ο «εμφύλιος» ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, που από διαφωνίες για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, έχει εξελιχθεί σε καταγγελίες για διαφθορά, κακοδιαχείριση, κομματικούς στρατούς τρολ, αλλά και σκοτεινές εξωχώριες οικονομικές δραστηριότητες.

Ολα δείχνουν ότι η μάχη αυτή θα κρατήσει έως το καταστατικό συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου και το εύλογο ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα καταφέρει να φτάσει ως εκείνες τις ημέρες.