Δεν θεωρεί κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα (14,92%) των ευρωκλογών η Δώρα Αυγέρη, αν και προσδοκούσε «να υπάρχει το "2" μπροστά», όπως είπε στον ΣΚΑΪ, σε μια ακόμη υπέρβαση λογικής στην πολιτική ερμηνεία των πραγμάτων. «Θεωρώ ότι συνέβησαν κάποια πράγματα που στέρησαν αυτό το ποσοστό και αυτήν τη δυναμική, η πορεία που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ενότητα», είπε χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, προσπερνώντας σε κάθε περίπτωση την πραγματικότητα της πολυδιάσπασης στο κόμμα, της σύγχυσης για τις θέσεις του και της μη αποδοχής του προέδρου του, Στέφανο Κασσελάκη, από τον κόσμο.

Παρόλα αυτά, η Δώρα Δυγέρη «βλέπει» τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη δύναμη που πρέπει να είναι ηγέτιδα του προοδευτικού χώρου, όπως είπε. Διαφορετικά, «δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε καμία τέτοια συζήτηση», συμπλήρωσε. Επανέλαβε τη στήριξή της στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «είναι ένας πρόεδρος εκλεγμένος από τη βάση του κόμματος και μάλιστα με ισχυρή εντολή».

Σε ερώτηση για το αν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά να δίνει στα διαδικτυακά του troll αντί για τους εργαζόμενους της «Αυγής», απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια, λέγοντας ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και βρίσκονται στο ξέφωτο μέσα από διαυγείς διαδικασίες.