Την πεποίθησή του ότι υπάρχουν τρολ σε όλα τα κόμματα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη. Ταυτόχρονα, ο κύριος Παππάς είπε ότι μένει στην τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ότι «δεν πληρώθηκαν τρολ επί προεδρίας -τουλάχιστον- του Στέφανου Κασσελάκη - αλλά και γενικότερα εγώ θέλω να πιστεύω», αφήνοντας αιχμή για την περίοδο ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα, πώς γίνεται να είναι αυταπόδεικτο ότι «υπάρχουν τρολ σε όλα τα κόμματα» και ταυτόχρονα να «μην πληρώνονται» επί προεδρίας Κασσελάκη, κάπως θα πρέπει να το εξηγήσει ο κύριος Παππάς, καθώς θέλει και την πίτα ολόκληρη, αλλά και τον σκύλο χορτάτο.

Φυσικά, το επιχείρημα του κυρίου Παππά είναι καταγέλαστο, καθώς όποιος έχει την παραμικρή εμπειρία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, γνωρίζει τι γίνεται με τα έμμισθα συριζοτρόλ. Εάν κάποιος κάνει «το λάθος» να κάνει πολιτική κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη -και γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ-, εμφανίζονται ξαφνικά δεκάδες ανώνυμοι λογαριασμοί, οι οποίοι βρίζουν σκαιότατα, με μια μανία αδικαιολόγητη -λες και προϋπήρχαν προσωπικές διαφορές-, όποιον χρήστη τολμήσει να κάνει κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πέτρος Παππάς προσπαθεί να μπερδέψει τους -ανώνυμους ή επώνυμους- χρήστες που κάνουν πολιτική κριτική, κάτι το οποίο είναι απολύτως θεμιτό και λογικό, με τους επαγγελματίες υβριστές και διασπορείς ψευδών ειδήσεων που μισθοδοτεί το κόμμα του. Ίσως να τα κατάφερνε να μας μπερδέψει, αν είχαμε γεννηθεί χθες. Δυστυχώς για εκείνον, όλοι μας γνωρίζουμε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Πώς λειτουργούν τα συριζοτρολ

Το modus operandi των έμμισθων συριζοτρολ, είναι το ίδιο κι απαράλλακτο, από το 2012: όταν κάποιος κάνει κριτική στον πρόεδρο του κόμματος, το «σμήνος» των συριζοτρολ «πέφτει» επάνω του, εξαπολύοντας τις χειρότερες βρισιές που υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα. Δεδομένης της δυσανεξίας του Στέφανου Κασσελάκη σε πάσης φύσεως κριτική, έχει κάνει τα συριζοτρολ να... δουλεύουν υπερωρίες, καθώς όπως φαίνεται, τα συριζοτρολ έχουν πλέον την εντολή να ψάχνουν ενεργητικά την κάθε αναφορά προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν tags ή mentions προς τον πρόεδρο! Μια σκέτη αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, συνοδευόμενη με μια αμιγώς πολιτική κριτική εναντίον του -δίχως tags, hashtags και mentions-, αρκεί για να προσελκύσει την ορδή των επαγγελματιών υβριστών, των υπογείων της Κουμουνδούρου.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Παναγιώτης Στάθης: «Το ερώτημά μου είναι το εξής: υπάρχει μαύρο χρήμα σε τρολ;»

Πέτρος Παππάς: «Δεν το γνωρίζω εγώ. Ότι υπάρχουν τρολ -αυτό είναι αυταπόδεικτο- από όλα τα κόμματα και τα βλέπετε στο διαδίκτυο. Τώρα, τι υπήρχε, τι δεν υπάρχει, εγώ μένω στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη δική του βάρδια κι εξ όσων ο ίδιος γνωρίζει, μαύρο χρήμα δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση, δεν πληρώθηκαν τρολ επί προεδρίας -τουλάχιστον- του Στέφανου Κασσελάκη - αλλά και γενικότερα εγώ θέλω να πιστεύω. Για αυτό ζητάμε διαχειριστικό έλεγχο, σε όλα τα κόμματα».