Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη έγινε χθες, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πέτρος Παππάς στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μαζέψει το αφήγημα με τα «"μαύρα" 2,5 εκατομμύρια επί ηγεσίας Τσίπρα», αδειάζοντας έτσι την επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα που διεξήγαγαν τα συριζοτρολ, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ερωτηθείς ο κύριος Παππάς για το συγκεκριμένο ζήτημα, είπε ότι «δεν πρόκειται ούτε για "μαύρα" χρήματα, ούτε για τίποτα τέτοιο, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό στον κόσμο. Είναι τιμολογημένα έξοδα, τα οποία έκανε το κόμμα. Ένα άνοιγμα που έκανε προεκλογικά, υπολογίζοντας στα έσοδα τα οποία είχε από μια κρατική επιχορήγηση, η οποία στην πορεία μειώθηκε λόγω των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα άνοιγμα, όχι "μαύρο" άνοιγμα, τιμολογημένο άνοιγμα, γνωστά έξοδα τα οποία έκανε το κόμμα. Τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Εγώ νομίζω ότι αυτό -δεν ξέρω κατά πόσο απασχολεί τον πολίτη-, αλλά εμείς έχουμε κάνει οικονομική επιτροπή, θα το νοικοκυρέψουμε το πράγμα». Είμαστε σίγουροι ότι «θα το νοικοκυρέψουν το πράγμα», άλλωστε το ατού τους στον ΣΥΡΙΖΑ «είναι η οικονομία» - ασχέτως αν την κατέστρεψαν κατά τη διακυβέρνησή τους.

Το πολύ ενδιαφέρον όμως, είναι ότι το συγκεκριμένο άδειασμα του αφηγήματος, καταμαρτυρά κάτι πολύ πιο σημαντικό: υπήρξε οργανωμένη επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με fake news, εφόσον αληθεύουν τα λεγόμενα του Πέτρου Παππά. Κι αυτό διότι η δημοσιογράφος που έδωσε το ρεπορτάζ στη δημοσιότητα -και που έκαναν σημαία τα τρολ του Στέφανου Κασσελάκη- επικαλέστηκε «πηγές του ΣΥΡΙΖΑ». Προφανώς, οι «πηγές του ΣΥΡΙΖΑ» είναι το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη. Αν κάτι οφείλουμε να κρατήσουμε από το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ότι αφενός, ο Στέφανος Κασσελάκης έμαθε «από τον καλύτερο» στα θέματα δολοφονίας χαρακτήρων με fake news, κι αφετέρου, ότι η ρήση του Ευαγγελίου «μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις» ισχύει στο ακέραιο. Ας πρόσεχες, Αλέξη. Ας πρόσεχες.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Γιώργος Χουδαλάκης: «Πάω λίγο και τώρα στα δικά σας. Αύριο (σ.σ. σήμερα 11/7) έχει πολιτική γραμματεία ο ΣΥΡΙΖΑ, μου έλεγε ο κύριος Θεοχαρόπουλος ότι θα συζητήσετε και για τα μέσα και για το οικονομικό κομμάτι, το οποίο έχει πάρει πολύ μεγάλη διάσταση και έχει προκαλέσει και πολλή αντιπαράθεση. Άκουσα τον πρόεδρο να λέει στην κεντρική επιτροπή, ότι "κανένας δε μιλάει εκ μέρους μου" και "δεν νιώθω την τοξικότητα" και τα λοιπά. Λες, πάνε για μια επανεκκίνηση. Ξαφνικά -τουλάχιστον σε έναν κόσμο των Social Media, κι όχι μόνο-, ψάχνουμε να βρούμε τα 2,5 εκατομμύρια "μαύρα", που δόθηκαν παραπάνω απ' την κρατική επιχορήγηση, στις εκλογές».

Πέτρος Παππάς: «Κύριε Χουδαλάκη, δεν πρόκειται ούτε για "μαύρα" χρήματα, ούτε για τίποτα τέτοιο, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό στον κόσμο. Είναι τιμολογημένα έξοδα, τα οποία έκανε το κόμμα. Ένα άνοιγμα που έκανε προεκλογικά, υπολογίζοντας στα έσοδα τα οποία είχε από μια κρατική επιχορήγηση, η οποία στην πορεία μειώθηκε λόγω των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα άνοιγμα, όχι "μαύρο" άνοιγμα, τιμολογημένο άνοιγμα, γνωστά έξοδα τα οποία έκανε το κόμμα. Τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Εγώ νομίζω ότι αυτό -δεν ξέρω κατά πόσο απασχολεί τον πολίτη-, αλλά εμείς έχουμε κάνει οικονομική επιτροπή, θα το νοικοκυρέψουμε το πράγμα».