Για μια ακόμη φορά κάποιος πρέπει να πει στον Στέφανο Κασσελάκη ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Επίσης, ότι αυτή η παροιμία δεν είναι τυχαία. Ειδικά στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε καλό θα είναι πριν μιλήσει ή μάλλον καλύτερα πριν «αναρτήσει» να ρωτά. Κυρίως να ρωτά αυτούς που είναι γύρω του.

Ο λόγος για την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και της συνένωσης δυνάμεων με την Παγκρήτια που όχι απλά δίνει ανάσες στην πρώτη αλλά καθιστά ορατή την επιβίωσή της και τη μετατροπή της σε συστημική τράπεζα, την 5η στη χώρα, με στοιχεία που θα την αναδείξουν ως βασικό πυλώνα του τραπεζικού συστήματος.

Η Thivest Holding των κ. Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη βάζει στην κυριολεξία πλάτη στη διάσωση της Attica Bank δημιουργώντας ένα ισχυρό τραπεζικό ίδρυμα με 10 δισ. ευρώ καταθέσεις, μηδενικό αναβαλλόμενο φόρο, κεφαλαιακό δείκτη 15% και μη εξυπηρετούμενα δάνεια κάτω του 3%.

Και όμως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κάτι να μας… πει και γι' αυτό. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας γκουρού των οικονομικών, ένας μετρ της οικονομίας. Ότι διέπρεψε (;) στις ΗΠΑ. Έτσι τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος σε κάθε ομιλία, συζήτηση ή συνέντευξη. Και τι μας είπε;

Περίπου ότι δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα, ότι πρόκειται για μια «αδιαφανή» συμφωνία, ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα βάλουν από την τσέπη τους και άλλα πολλά. Ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ως αντιπολίτευση. Μόνο ως αντιπολίτευση όμως, διότι στο ενδιάμεσο άλλα έκανε. Άλλα προώθησε και αυτά είναι γνωστά και ιστορικά καταγεγραμμένα.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ότι η Τράπεζα Αττικής είχε μετατραπεί σε ένα «μαγαζί» που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε. Δεν είναι άγνωστη η σχέση με τον τότε εκκολαπτόμενο καναλάρχη Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος μάλιστα είχε εμφανιστεί και ως κυρίαρχος του παιχνιδιού στα δημόσια έργα με αρκετά σοβαρές δανειοδοτήσεις και… εγγυήσεις.

Εκεί γύρω στον Στέφανο Κασσελάκη κάποιοι όλο και κάτι θα έχουν να του πουν. Εκτός αν η αντίδραση έχει σχέση ακριβώς με τα όσα έγιναν με τη συγκεκριμένη τράπεζα και κάποιοι ανησυχούν.

Τα υπόλοιπα με τις αναφορές σε συμφέροντα και μέσα ενημέρωσης που σιωπούν είναι τα γνωστά συριζοαφηγήματα που όχι απλά δεν πουλάνε πια, αλλά αντιμετωπίζονται τουλάχιστον με γέλια…