Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και εναντίον του διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπη Παπαδάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Ντόρα Κουτροκόη και Νίκο Υποφάντη. Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσαν την παραπομπή του κυρίου Σπίρτζη στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του, ο κύριος Σπίρτζης είπε «να δούμε λίγο για την επιστολή, ποια μέρα βγήκε και που. Βγήκε την ημέρα που είχαμε το φιάσκο της αποκάλυψης, ότι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Στέφανου Κασσελάκη, ο Μπάμπης Παπαδάκης, συνομιλούσε με έναν υβριστή μας. Τον Νίκο τον Μωραΐτη. Και δικό μου και του Κώστα Ζαχαριάδη και άλλων».

Εξιστορώντας το περιστατικό, ο κύριος Σπίρτζης σημείωσε ότι ο Νίκος Μωραΐτης «έκανε μια ανάρτηση -που φάνηκε στην ανάρτησή του, στο βίντεο που ανάρτησε- ότι υπάρχει μια "λίστα" που επικοινωνεί με τον τίτλο "Ηλίθιοι" (σ.σ. εννοεί ομάδα στο WhatsApp) και σε αυτή τη λίστα, ο Μπάμπης Παπαδάκης -διευθυντής του γραφείου Τύπου του Στέφανου Κασσελάκη, έγραφε για εμένα "αύριο το πρωί, πρέπει να τον φάει". Όταν απ' το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, γίνεται μια τέτοια αναφορά σε υβριστές μας, νομίζω ότι πρέπει να απολογηθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Μπάμπης ο Παπαδάκης. Με ποιους άλλους συνομιλούν; Συνομιλούν και με ανθρώπους που δεν μιλάνε με το ονοματεπώνυμό τους, όπως ο Νίκος Μωραΐτης; Με τρολ; Με την "Πεν Νταλαούρα"; Με άλλους; Για να ξέρουμε και ποιοι παίζουν ποιον ρόλο, εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ημέρα λοιπόν, επίσημα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδινε σε όλα τα σάιτ την καταγγελία 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά κάνουν τα 70 μέλη, αν θεωρούν ότι πρέπει να διαγραφώ», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «τα 70 μέλη είναι συγγενείς συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι στην ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη. Εγώ δεν έχω κάποια αντικαταστατική, ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Λέω την πολιτική μου άποψη, δεν με φοβίζουν αυτά. Αν θέλει κάποιος -είτε ο Στέφανος ο Κασσελάκης, είτε συνεργάτες του- να κάνουν εκκαθαρίσεις στο κόμμα, δεν ποντάρανε στον άνθρωπο που θα φοβηθεί απ' αυτό. Εγώ δεν φοβάμαι απ' αυτό. Θα αποτελέσει μεγάλη μου τιμή, να μη μετέχω σε ένα κόμμα που δεν είναι δημοκρατικό, που δεν υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης της άποψης -σύμφωνα με το καταστατικό που έχει μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ- και με μια ομάδα ανθρώπων που μας υβρίζουν».

Διαδυκτιακές δολοφονίες χαρακτήρων κατά παραγγελία;

Είναι όντως ύποπτο το «timing» της συγκεκριμένης επιστολής, μιας και το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πράγματι όπως το περιγράφει ο Χρήστος Σπίρτζης. Συνεπώς, στοιχειοθετείται η κατηγορία του κυρίου Σπίρτζη, ότι πράγματι στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη όχι μόνο είπε ότι «πρέπει να τον φάει αύριο», αλλά το επιδίωξε κιόλας, μοιράζοντας -όπως καταγγέλλει ο κύριος Σπίρτζης- την συγκεκριμένη επιστολή των 70 μελών, από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατ' ευθείαν στα ειδησεογραφικά σάιτ, προκειμένου να «στήσει το κλίμα» της αποπομπής του. Καίριο λοιπόν είναι και το άλλο ερώτημα του Χρήστου Σπίρτζη: συνομιλούν άραγε οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη και με άλλους υβριστές της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης, όπως τα γνωστά συριζοτρολ και «την Πεν Νταλαούρα»;

Εφόσον συνομιλούν, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία εάν η σχέση είναι έμμισθη ή άμισθη, όσο το γεγονός ότι πλέον τεκμαίρεται πως οι δολοφονίες χαρακτήρων που κάνουν συστηματικά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κατόπιν εντολής. Η οποία εντολή, προέρχεται από το περιβάλλον του προέδρου του κόμματος. Πάντως, το γεγονός ότι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απολογήθηκε, αλλά και ούτε απομακρύνθηκε για την συγκεκριμένη πράξη του, καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα ο Στέφανος Κασσελάκης με τη συγκεκριμένη πρακτική, αλλά ότι τη χρησιμοποιεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που τη χρησιμοποιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Ντόρα Κουτροκόη: «Πρόσφατα εστάλη μια επιστολή προς τον κύριο Κασσελάκη, που ζητούν 70 στελέχη του κόμματος τη διαγραφή σας, γιατί τους ενοχλούν οι δημόσιες τοποθετήσεις σας».

Χρήστος Σπίρτζης: «Ε, πρόβλημα τους. Κατ' αρχάς να δούμε λίγο για την επιστολή, ποια μέρα βγήκε και που. Βγήκε την ημέρα που είχαμε το φιάσκο της αποκάλυψης, ότι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Στέφανου Κασσελάκη, ο Μπάμπης Παπαδάκης, συνομιλούσε με έναν υβριστή μας. Τον Νίκο τον Μωραΐτη. Και δικό μου και του Κώστα Ζαχαριάδη και άλλων».

Νίκος Υποφάντης: «Ο Νίκος Μωραΐτης -να πούμε για τους τηλεθεατές- είναι ένας γνωστός στιχουργός, ο οποίος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνήθως "τουιτάρει" και κατακεραυνώνει οποιονδήποτε δεν είναι στη "γραμμή"».

Χρήστος Σπίρτζης: «Τι εννοείτε "είναι στον ΣΥΡΙΖΑ"; Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω αν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Νίκος Υποφάντης: «Καλά, τώρα θα μας γράψει».

Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν πειράζει. Να προσέχει μόνο τις αναρτήσεις πάλι. Έκανε μια ανάρτηση -που φάνηκε στην ανάρτησή του, στο βίντεο που ανάρτησε- ότι υπάρχει μια "λίστα" που επικοινωνεί με τον τίτλο "Ηλίθιοι" (σ.σ. εννοεί ομάδα στο WhatsApp) και σε αυτή τη λίστα, ο Μπάμπης Παπαδάκης -διευθυντής του γραφείου Τύπου του Στέφανου Κασσελάκη, έγραφε για εμένα "αύριο το πρωί, πρέπει να τον φάει". Όταν απ' το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, γίνεται μια τέτοια αναφορά σε υβριστές μας, νομίζω ότι πρέπει να απολογηθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Μπάμπης ο Παπαδάκης. Με ποιους άλλους συνομιλούν; Συνομιλούν και με ανθρώπους που δεν μιλάνε με το ονοματεπώνυμό τους, όπως ο Νίκος Μωραΐτης; Με τρολ; Με την "Πεν Νταλαούρα"; Με άλλους; Για να ξέρουμε και ποιοι παίζουν ποιον ρόλο, εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ημέρα λοιπόν, επίσημα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδινε σε όλα τα σάιτ την καταγγελία 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά κάνουν τα 70 μέλη, αν θεωρούν ότι πρέπει να διαγραφώ. Πήρε και την καταγγελία τους -»

Ντόρα Κουτροκόη: «Άρα κύριε Σπίρτζη τι λέτε τώρα; Ότι δηλαδή 70 μέλη προχώρησαν σε αυτή την πρωτοβουλία -»

Χρήστος Σπίρτζης: «Γελάω. Τα 70 μέλη είναι συγγενείς συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι στην ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη. Εγώ δεν έχω κάποια αντικαταστατική, ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Λέω την πολιτική μου άποψη, δεν με φοβίζουν αυτά. Αν θέλει κάποιος -είτε ο Στέφανος ο Κασσελάκης, είτε συνεργάτες του- να κάνουν εκκαθαρίσεις στο κόμμα, δεν ποντάρανε στον άνθρωπο που θα φοβηθεί απ' αυτό. Εγώ δεν φοβάμαι απ' αυτό. Θα αποτελέσει μεγάλη μου τιμή, να μη μετέχω σε ένα κόμμα που δεν είναι δημοκρατικό, που δεν υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης της άποψης -σύμφωνα με το καταστατικό που έχει μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ- και με μια ομάδα ανθρώπων που μας υβρίζουν. Συνομιλούν με αυτούς που μας υβρίζουν, με μια ομάδα ανθρώπων που δεν δίστασαν να βρίζουν και να λασπώνουν τον Αλέξη Τσίπρα, για μαύρα χρήματα μέσω του διαδικτύου και μέσω αναρτήσεών τους (...) με ποιους άλλους λοιπόν μιλάνε; Αν μιλάνε και με άλλους που μας υβρίζουν, όχι μόνο τον Νίκο τον Μωραΐτη. Και τι ρόλο παίζει το γραφείο Τύπου; Γιατί όταν την ίδια ημέρα δεν απολογείται ο Μπάμπης Παπαδάκης για αυτό που έγινε, δεν παραιτείται, δεν απομακρύνεται απ' τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά η τακτική που ακολουθείται, είναι το γραφείο τύπου off the record, να βγάζει την επιστολή 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ - που ξέρετε, αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο. Μπορεί ο καθένας από εμάς να μαζέψει όχι 70. Πολύ παραπάνω και να αρχίσει να λέει "να διαγραφεί το ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο" και τα λοιπά».