Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές τοποθετήσεις του Χρήστου Σπίρτζη, με τις οποίες κάνει συνεχώς κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και στον τρόπο ηγεσίας του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κληθείς να σχολιάσει το κείμενο με τις 70 υπογραφές μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ζητούσαν να παραπεμφθεί ο Χρήστος Σπίρτζης στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «το κόμμα έχει δομές και οι οποίες έχουν αρμοδιότητες. Διαφωνώ πολιτικά με αυτά που λέει ο Χρήστος Σπίρτζης. Τώρα από εκεί και πέρα, είναι θέμα της επιτροπής δεοντολογίας. Δεν είναι παράνομη καμία άποψη, προφανώς. Ακόμα και η άποψη που λέει ότι "πρέπει να διαχυθεί το κόμμα σε ένα ευρύτερο", κι αυτό νομιμοποιείται κάποιος να το λέει. Διαφωνώ βαθιά με αυτή την άποψη. Και θεωρώ ότι ο Χρήστος αδικεί τον εαυτό του, που περνάει πάρα πολύ χρόνο σε τηλεοπτικά παράθυρα, να κατηγορεί το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση».

Βέβαια, στον Νίκο Παππά είναι εύκολη η συγκεκριμένη κριτική, μιας και με έναν «μαγικό» τρόπο, ο κύριος Παππάς καταφέρνει να έχει «το αυτί του προέδρου», όποιος κι αν είναι ο πρόεδρος! Με τον Χρήστο Σπίρτζη, δεν συνέβη αυτό. Άπαξ και αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Χρήστος Σπίρτζης έμεινε «ξεκρέμαστος» μέσα σε ένα κόμμα, το οποίο θεωρούσε ότι η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023 ήταν αποτέλεσμα των «βρωμοπασόκων», που «κατέστρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ» (σ.σ. βλέπε επεισόδιο Τζανακόπουλου - Ρήγα, κατά την ανακοίνωση των exit polls στις δεύτερες κάλπες 25/6/2023). Είναι λογικό να έχει «απασφαλίσει» από τότε, πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που το κόμμα το πήρε (με αντίτιμο μόλις 2 ευρώ) ένας αλεξιπτωτιστής, ο οποίος ήρθε να κάνει τις διακοπές και το κομμάτι του από τις ΗΠΑ. Να είμαστε δίκαιοι κάπου, κύριε Παππά. Δεν περάσατε τα ίδια με τον κύριο Σπίρτζη!

Το «ΠΑΣΟΚικό know-how» και η αχαριστία του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όμως, έχει η παραδοχή του Νίκου Παππά, αναφορικά με την «μεταλαμπάδευση» της «ΠΑΣΟΚικής τεχνογνωσίας» για την διακυβέρνηση, επί της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι «χάρη σε αυτά τα στελέχη όμως -όπως ο Χρήστος Σπίρτζης-, καταφέρατε να πάρετε κυβέρνηση. Να αποτελέσετε κομμάτι της εξουσίας, έτσι; Όταν τους καλέσατε αυτούς τους ανθρώπους απ' το ΠΑΣΟΚ και ήρθανε σε εσάς και σας δώσανε - τώρα τους πετάμε;», ο κύριος Παππάς είπε «δεν το συζητάω. Όχι, κανέναν δεν πετάμε, ο Χριστός και η Παναγία, αλίμονο». Οι περισσότεροι ΣΥΡΙΖΑίοι θεωρούν ότι οι ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απλώς ένα βάρος στην «ηθικώς πλεονεκτούσα» Αριστερά του 3%.

Η αλήθεια απέχει παρασάγγας: δίχως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν κυβερνητική εμπειρία και διασυνδέσεις από τον κρατικό μηχανισμό, έως το «βαθύ κράτος», η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, πιθανόν δεν θα έφτανε ούτε καν μέχρι το δημοψήφισμα. Χωρίς τα συγκεκριμένα στελέχη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε καταφέρει να κάνει απολύτως τίποτα και θα έπεφτε από μόνη της, ακριβώς επειδή ήταν εντελώς άπειρα όλα τα στελέχη του, στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Και εδώ ακριβώς έρχεται το παράδοξο: αντί τα συγκεκριμένα στελέχη να τα βρίζουν όλοι οι υπόλοιποι -με πρώτους τους ΠΑΣΟκους που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ-, επειδή έδωσαν κυβερνητική τεχνογνωσία στο τσίρκο του Αλέξη Τσίπρα -με τα γνωστά καταστροφικά για τη χώρα αποτελέσματα- τους βρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, που έπρεπε να τους έχουν κάνει εικονίσματα στην Κουμουνδούρου! Τι να πεις, κύριε Σπίρτζη μου; Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός, του ευεργετηθέντος αχαρίστου.

Η δήλωση του Νίκου Παππά

Ντόρα Κουτροκόη: «Να ρωτήσω την άποψή σας, για αυτή την ιστορία με τα 70 στελέχη που ζητούν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ, να ζητάμε διαγραφές και αποπομπές;»

Νίκος Παππάς: «Το κόμμα έχει δομές και οι οποίες έχουν αρμοδιότητες. Διαφωνώ πολιτικά με αυτά που λέει ο Χρήστος Σπίρτζης. Τώρα, από εκεί και πέρα, είναι θέμα της επιτροπής δεοντολογίας. Δεν είναι παράνομη καμία άποψη, προφανώς. Ακόμα και η άποψη που λέει ότι "πρέπει να διαχυθεί το κόμμα σε ένα ευρύτερο", κι αυτό νομιμοποιείται κάποιος να το λέει. Διαφωνώ βαθιά με αυτή την άποψη. Και θεωρώ ότι ο Χρήστος αδικεί τον εαυτό του, που περνάει πάρα πολύ χρόνο σε τηλεοπτικά παράθυρα, να κατηγορεί το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση».

Ντόρα Κουτροκόη: «Θα σας ενοχλούσε μια αποπομπή, μια -»

Νίκος Παππάς: «Δεν θα συμφωνούσα. Αλλά, σας λέω δεν έχω αρμοδιότητα. Δεν θα συμφωνούσα, προφανώς. Λέω το εξής: ότι ο Χρήστος είναι ένα στέλεχος που μπορεί να είναι πολύ παραγωγικό, μπορεί να προσφέρει. Και είναι στενάχωρο κανένας να τον βλέπει να έχει τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις».

Νίκος Υποφάντης: «Ναι, μην ξεχνάμε ότι χάρη σε αυτά τα στελέχη όμως -όπως ο Χρήστος Σπίρτζης-, καταφέρατε να πάρετε κυβέρνηση. Να αποτελέσετε κομμάτι της εξουσίας, έτσι; Όταν τους καλέσατε αυτούς τους ανθρώπους απ' το ΠΑΣΟΚ και ήρθανε σε εσάς και σας δώσανε - τώρα τους πετάμε;»

Νίκος Παππάς: «Δεν το συζητάω. Όχι, κανέναν δεν πετάμε, ο Χριστός και η Παναγία, αλίμονο!»

Νίκος Υποφάντης: «Αυτό λένε οι 70, "διαγράψτε τον, διώξτε τον"».

Νίκος Παππάς: «Ε, εντάξει. Ο καθένας μπορεί να έχει το δικαίωμα στην άποψη».