Στις αρχές Ιουνίου, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο One channel, ήταν κάθετος. «Όχι, δεν θα αλλάξουμε το όνομα» ήταν η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση. Το είπε και πάλι σε άλλες συνεντεύξεις. Μόνο που το πρωί της Παρασκευής σε μια νέα συνέντευξη είπε κάτι διαφορετικό…

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega και αφού εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, επιρρίπτοντας σε αυτόν ανοιχτά όλες τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑκαι το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής» απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του ονόματος του κόμματος ως εξής:

«Δεν είναι δική μου απόφαση αυτό. Προσωπικά επιθυμώ να το κρατήσω, αλλά να δεν είναι δική μου απόφαση. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία».

Μάλιστα, παρέπεμψε στο Συνέδριο και στους συνέδρους δείχνοντας ότι θα τεθεί θέμα αναφορικά με το όνομα. Όπως θα τεθεί και το θέμα της κατάργησης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σειρά άλλων ζητημάτων που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φτιάχνει ένα προσωποκεντρικό μηχανισμό πατώντας στη βάση του κόμματος στο οποίο εξελέγη πρόεδρος.

Και όχι μόνο αυτό. Δείχνει, με τα όσα είπε, να πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεφύγει από το παρελθόν του κόμματός του. Πιστεύει ότι θα σταματήσει να ερωτάται για τα όσα έχουν γίνει σε αυτό το κόμμα αλλά και για τα όσα έχει κάνει αυτό το κόμμα, ειδικά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας.

Δυστυχώς για τον ίδιο κάνει ένα λάθος: η συμμετοχή στο κόμμα του, και μάλιστα σε θέσεις στην ηγετική ομάδα, προσώπων που είχαν καθοριστικούς ρόλους την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας καθιστούν αδύνατον τον απεγκλωβισμό του. Εκτός και αν στην πορεία δείξει τον δρόμο της εξόδου σε στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης ή η Θεοδώρα Τζάκρη. Και άλλα πολλά.

Δεν είναι λίγοι επίσης αυτοί που πιστεύουν πως με τις αλλαγές που προωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να ξεφορτωθεί και άλλου είδους βαρίδια όπως το avgi.gr  και ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο, καθώς και δεσμεύσεις με διάφορους εξωγενείς… παράγοντες. Ούτε αυτό όμως είναι εύκολο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να θεωρεί ότι αυτός είναι το κόμμα. Ότι αυτός το κρατάει ζωντανό και ως εκ τούτου το όνομα και κάποιοι άλλοι παράγοντες δεν είναι απαραίτητα συστατικά για την πορεία του.

Υγ.: Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως στην αφίσα με την οποία κάλεσε για την... αδιαμεσολάβητη επαφή στην Κουμουνδούρου το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε...