Στον Αλέξη Τσίπρα χρεώνει την οικονομική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν βρίσκει πλέον κανέναν λόγο να κρυφτεί πίσω από διπλωματικές διατυπώσεις για τον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό.

Μιλώντας στο Talk Radio, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ διότι υπήρξε πρόεδρος επί 15 χρόνια και τόνισε ότι αυτά που έχει κληθεί να διαχειριστεί είναι προϊόντα αυτής της ηγεσίας. «Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν όλοι γνώση για τα ζητήματα του κόμματος. Μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος. Και αυτό είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης περιέγραψε ότι «έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα πέρυσι στις εκλογές και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών όπου ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο» και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφείς αιχμές για τα έσοδα της «Αυγής» λέγοντας ότι η διαφημιστική σύμβαση που είχε «δεν συνάδει με την κουλτούρα της» και πρόσθεσε ότι σταμάτησε την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών. «Προφανώς αυτή τη σύμβαση την σύναψε όποιος είχε δικαίωμα να τη συνάψει πριν γίνω εγώ πρόεδρος» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτά τα ζητήματα είναι γνωστά στην προηγούμενη ηγεσία. «Το μόνο που είναι έντιμο είναι να υπάρξει στήριξη στη σημερινή ηγεσία», είπε.

Απαντώνστας σε ερώτηση για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρέη των κομματικών ΜΜΕ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι υπάρχει διοίκηση των δύο εταιρειών που δεν είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ «Οι ευθύνες όσες υπάρχουν θα αναληφθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή» είπε.

Σε ερώτηση ακροατή για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι δεν ξεχνά τίποτα και απηύθυνε κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα για... αυτοκριτική. «Όσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί, οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως πρόεδρος» είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη λέγοντας ότι θα σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στην περίπτωση που το ζήτημα φτάσει μέχει εκεί. «Θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη κριτική στον κ. Μητσοτάκη. Άρα, το να σχολιάζεις απέξω οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει το να βοηθά από μέσα είναι το δύσκολο, η μπάλα από μέσα παίζεται», είπε και σε ερώτηση για την προσφώνηση «πρόεδρε» αντί για «Στέφανε» που απαίτησε από τον πρώην υπουργό είπε ότι η οικειότητα χτίζεται με πράξεις.