Δεν έχει αφήσει σε ησυχία τον Στέφανο Κασσελάκη. Καθημερινά, βάλλει εναντίον του, από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Και όλα δείχνουν ότι δεν θα παραμείνει επί μακρόν στον ΣΥΡΙΖΑ. Προ ημερών, στη διάρκεια εκπομπής στο OPEN, όταν ρωτήθηκε αν κάποιοι πληρώνονται για να υποστηρίζουν τον Κασσελάκη στα κοινωνικά μέσα, απάντησε: «Βέβαια. Εγώ ζήτησα να δοθεί ο κατάλογος των ανθρώπων που έχουν έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με οποτεδήποτε μέσα… Δέκα άνθρωποι είναι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Δεν θυμάμαι και καμία επιτυχία ή κάποιοι άλλοι που είναι πίσω από ψευδώνυμα ή άλλοι ελάχιστοι που είναι μέλη οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε τα κάτωθι: «Δεν με έβαλε σε καλούπι το σύστημα του Σημίτη, δεν θα με βάλει κανείς στα 55 μου. Το 14,9% μπορεί να γίνει 4,9% αν συνεχίσουν έτσι». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων στα κοινωνικά μέσα, με το γνωστό χαρακτηριστικό του ύφος: «Σταμάτα πια! Φτάνει! Μαϊντανός του σαπιοκάναλου έγινες! Κάποτε έκανες αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, τώρα μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ!».

Προ ημερών, 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν με επιστολή τους στη γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγκου και στον επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος Γιάννη Μπενίση, την «παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 3 του Καταστατικού Λειτουργίας του κόμματος, για αντικαταστατική, αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά πέρα από κάθε έννοια συντροφικότητας, συμπερίληψης και συλλογικότητας». Αιτιολογούν, δε, το αίτημά τους, λέγοντας πως ο «σύντροφος» Χρήστος Σπίρτζης «λειτουργεί από την πρώτη μέρα που δεν εκλέχτηκε βουλευτής και ιδίως μετά την εκλογή του νέου προέδρου με ατομική ατζέντα, αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της Νεοδεξιάς». Και προσθέτουν πως «αυτές οι ενέργειες πληγώνουν τόσο την ενότητα του κόμματος όσο και το φρόνημα των χιλιάδων μελών και απλών φίλων του κόμματος, σε μια περίοδο που η παράταξη προσπαθεί να ορθοποδήσει, από την τελευταία διάσπαση».

Αντίστροφη μέτρηση

Από την εποχή της στήριξης του Χρήστου Σπίρτζη στον ΓΑΠ και από τη μετέπειτα συγκρότηση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Σοσιαλιστικής Κίνησης, στην οποία εκείνος πρωτοστάτησε, έχει χυθεί πολύ νερό στο αυλάκι. Οπως όλα δείχνουν λοιπόν, η διαγραφή του Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου. Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, στο Talk Radio 98,9, ότι «θα παρότρυνα τον κύριο Σπίρτζη να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη και στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο κόμμα του» λέει πολλά για τη συνέχεια. Μια συνέχεια που ο πρώην υπουργός φαίνεται να γνωρίζει, καθώς, όπως είπε για την πιθανότατη πλέον διαγραφή του, μιλώντας στο Attica, «το εύχομαι, θα ήταν τιμή μου να διαγραφώ από ομάδες ανθρώπων που μιλάνε με υβριστές μελών του ΣΥΡΙΖΑ, από ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούν και ρίχνουν λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα για μαύρα χρήματα και μετά το αλλάζουν, γιατί από ό,τι είδατε σήμερα άλλαξε η τοποθέτηση και αναφέρθηκε ότι υπάρχουν ανοίγματα σε προμηθευτές για τις εκλογές του 2023».

«Διαφωνώ πολιτικά με αυτά που λέει ο Χρήστος Σπίρτζης. Τώρα, από εκεί και πέρα, είναι θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας… Θεωρώ ότι ο Χρήστος αδικεί τον εαυτό του, που περνάει πάρα πολύ χρόνο σε τηλεοπτικά παράθυρα να κατηγορεί το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση», είχε ήδη δηλώσει ο καταδικασθείς από το Ειδικό Δικαστήριο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Μια ωραία ατμόσφαιρα είναι εκεί στην Κουμουνδούρου.
Ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ είναι υπέρμαχος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (από το οποίο άλλωστε προέρχεται). Στις κάλπες του 2023 δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Ανατολική Αττική και αυτό παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να τον βοηθήσει δήμαρχος της περιοχής. Στις εκλογές του Μαΐου έμεινε μόλις 134 ψήφους πίσω από τον εκλεγέντα δημοσιογράφο Γιώργο Καραμέρο (ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος στην περιφέρεια αυτή με ποσοστό 45,51% έναντι 17,62%, στις εκλογές του Ιουνίου) και «πέταξε» η δεύτερη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτό που λέμε «πού νομίζετε πως πάτε, βρε σεις, με αυτά τα ποσοστά». Το πού πάνε είναι παραπάνω από φανερό. Οπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, «αν συνεχίσουν έτσι» οι ΣΥΡΙΖΑίοι, στο 4,9%. Back to the roots ένα πράγμα.