«Δεν θα σας αφήσουμε να απαξιώσετε την παρακαταθήκη της κυβέρνησής μας» τονίζει από το βήμα της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε ένα παραλήρημα για το υπερταμείο, προσπαθώντας να διακιολογήσει τσ αδικαιολόγητα.
Ειδικότερα, η τοποθέτηση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Υπερταμείου.
«Θέση σας είναι πως ό,τι πουλιέται, καλώς πουλιέται - Δεν θα σας αφήσουμε να απαξιώσετε την παρακαταθήκη της κυβέρνησής μας» επεσήμανε, προφανώς ξεχνώντας πως μέσω του υπερταμείου υποθήκευσαν την δημόσια περιουσία, ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους, για 99 χρόνια και μεσκοπό να την εκποιήσουν.
Επίθεση στη ΝΔ
«Για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει η τυπική χρεοκοπία του 2010, δεν υπάρχει η απώλεια του 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010 – 2015. Υπάρχει η διαπραγμάτευση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Για να φέρει τη συζήτηση στο Υπερταμείο. Σοβαρά μιλάτε; Κληρονομήσαμε ή όχι το ΤΑΙΠΕΔ, που είχε μόνο στόχο την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας; Μας φωνάζατε ή όχι να υπογράψουμε στη διαπραγμάτευση πριν πετύχουμε το 50% – 50% (σ.σ.: 50% των εσόδων της αξιοποίησης για την ανάπτυξη και επενδύσεις, 50% για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους); Και έρχεστε να πείτε τώρα ότι εσείς φέρνετε τη ρύθμιση του 50% – 50%», τόνισε ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Υπερταμείου. «Το αχρείαστο μνημόνιο, είπε ο κ. Πέτσας. Και το mail Χαρδούβελη. Ποιο mail; Ούτε τη συζήτηση δεν άνοιξαν οι εταίροι με αυτό. Και λέτε ότι ήταν έτοιμη να απογειωθεί η οικονομία το 2014. Δεν σας βγαίνουν οι αριθμοί και κάνετε μία ιστορική κατασκευή», συμπλήρωσε.
Ο τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε: «Όποιος θέλει να πουλήσει δημόσια περιουσία δεν χρειάζεται ούτε ΤΑΙΠΕΔ ούτε Υπερταμείο. Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάτε και τελειώνετε από τη θέση πως ό,τι πουλιέται, καλώς πουλιέται. Και ότι το δημόσιο πρέπει να αποσυρθεί». Για να συνεχίσει, με αφορμή τη συζήτηση για τη ΔΕΗ: «Υπονόησε ο κ. Χατζηδάκης ότι μπορεί να εξυπηρετούμε συμφέροντα. Ποιοι; Εμείς που μιλάμε για δημόσια ΔΕΗ για να πιέσει τον ανταγωνισμό προς τα κάτω. Τα συμφέροντα αυτών των λίγων εταιρειών, τις οποίες εσείς φορτώσατε με υπερκέρδη, κάμπτουν τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας. Αν τα υπερκέρδη τους είχαν παραμείνει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά θα είχαν επιστρέψει στην κατανάλωση, θα είχαν γίνει επενδύσεις και θέσεις εργασίας».
Η αλαζονική αυτοκριτική
Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε: «Δεν θα σας αφήσουμε να απαξιώσετε την προσφορά, τη συνεισφορά, την παρακαταθήκη της κυβέρνησης 2015 – 2019. Έχουμε κάνει και την αυτοκριτική μας, αλλά έχουμε και με υπερηφάνεια κατακτήσει και την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκτηση των δυνατοτήτων της οικονομίας με ταυτόχρονη προστασία της κοινωνίας. Και μπορεί να εύχεστε να έχετε απέναντι μία κατακερματισμένη προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά θα δείτε πάρα πολύ σύντομα ότι αυτός ο κύκλος θα κλείσει και θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι πολιτικών εξελίξεων».