Την πεποίθησή της ότι ενδεχομένως να μη γίνεται να αποφευχθεί μια νέα διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείσα να σχολιάσει εάν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έτοιμος για μια νέα διαδικασία εκλογής προέδρου, η κυρία Κεχαγιά μετέφερε την πρόθεσή του, ότι «δεν θέλει να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση», τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι «αυτό, όμως, μπορεί να μην μπορεί να αποφευχθεί. Δεν ξέρω, θα το δούμε. Δεν μπορώ να εικάζω αυτήν τη στιγμή, πώς σκέφτονται άλλα στελέχη, τι ζυγίζουν, τι μετρούν, τι σκέπτονται, αν θα κάνουν πίσω, αν θα κάνουν μπροστά, αν θα προχωρήσουν. Άρα ο ίδιος, έχει πει ότι δεν θα κινήσει διαδικασίες εσωκομματικές. Εφόσον όμως κάποιοι θέσουν θέμα αμφισβήτησης, φυσικά και θα κινηθούν με βάση το καταστατικό -και όσα ορίζει η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος- οι σχετικές διαδικασίες».

Συνεπώς, μπορεί χθες να κατάφερε ο Στέφανος Κασσελάκης να χρίσει αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Νίκο Παππά -βάζοντάς τον στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου-, προκειμένου να έχει ελπίδες να «καταρρίψει» μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Νίκος Παππάς του εξασφαλίζει πράγματι το συγκεκριμένο πλεονέκτημα. Διότι είτε από τον Παύλο Πολάκη, είτε από τους «87», η πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του, φαίνεται να έρχεται... με φόρα! Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει, είναι αν είναι καλύτερο για τον Στέφανο Κασσελάκη να καταφέρει ο Νίκος Παππάς να καταρρίψει την πρόταση μομφής -λόγω του ελέγχου που ασκεί στον κομματικό μηχανισμό-, ή να αποτύχει. Κι αυτό, διότι εφόσον τα καταφέρει ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Κασσελάκης καθίσταται πρόεδρος υπό την αίρεση του Νίκου Παππά. Κι όταν ο Νίκος Παππάς για κάποιον λόγο δυσαρεστηθεί, η επόμενη πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, θα περάσει με τις ευλογίες του. Ενδεχομένως να μην το έχει καταλάβει ακόμη ο πρόεδρος Στέφανος, ότι έκανε «συμφωνία με τον διάβολο». Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το καταλάβει λίαν συντόμως.

Η δήλωση της Βούλας Κεχαγιά

Παναγιώτης Στάθης: «Είναι έτοιμος για εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί αυτό δείχνει η κατάσταση τώρα».

Βούλα Κεχαγιά: «Θα σας επαναλάβω τα δικά του λόγια, γιατί μεταφέρω τις δικές του προθέσεις αυτήν τη στιγμή, δεν μιλάω σε σχέση με όσα πιστεύω και πρεσβεύω εγώ. Μεταφέρω τη θέση του κόμματος και του προέδρου φυσικά. Ο ίδιος έχει πει στην πολιτική γραμματεία, ότι δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό όμως, μπορεί να μην μπορεί να αποφευχθεί. Δεν ξέρω, θα το δούμε. Δεν μπορώ να εικάζω αυτήν τη στιγμή, πώς σκέφτονται άλλα στελέχη, τι ζυγίζουν, τι μετρούν, τι σκέπτονται, αν θα κάνουν πίσω, αν θα κάνουν μπροστά, αν θα προχωρήσουν. Άρα ο ίδιος, έχει πει ότι δεν θα κινήσει διαδικασίες εσωκομματικές. Εφόσον όμως κάποιοι θέσουν θέμα αμφισβήτησης, φυσικά και θα κινηθούν με βάση το καταστατικό -και όσα ορίζει η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος- οι σχετικές διαδικασίες».