Ο Στέφανος Κασσελάκης εδώ και λίγη ώρα είναι αρχηγός κόμματος χωρίς βουλευτές, ή –για να είμαστε ακριβείς– της μισής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η μισή του καρδιά βρισκόταν στα Χανιά και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τους αριθμούς τώρα έμεινε με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς κανείς δεν λέει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μισός πρόεδρος. Αντιθέτως, πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στις πραγματικές του διαστάσεις.

Επιπλέον, χάρις στον Στέφανο Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-σφραγίδα θα αποκτήσει και μικρά… Συριζάκια στα πρότυπα της Νέας Αριστεράς. Διότι μπορεί η φράση «αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν» να ανήκει στον «μεγάλο τιμονιέρη», αλλά ο σφραγιδοφύλακας του ηθικού πλεονεκτήματος κάνει πράξη το αφήστε όλα τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ να φύγουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει ιστορία, κυριολεκτικά, αφού ό,τι δεν κατάφερε η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά το έκανε πράξη ο σκληρός από το Μαϊάμι.
Διότι, χωρίς πλάκα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σκληρός και το απέδειξε, έστω και εξ αποστάσεως.

Και τέλος, πλάκα-πλάκα, έχει και χιούμορ και μάλιστα μοναδικό: Είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που συγκαλεί την κοινοβουλευτική του ομάδα και ο ίδιος απουσιάζει!
Μόνο γι’ αυτό χρήζει συγχαρητηρίων.

Easy Writer