Η αλήθεια να λέγεται. Ο Νίκος Παππάς πέτυχε μια μεγαλειώδη… νίκη και με 17 ψήφους έναντι 12 κατά και 4 παρών εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κατάφερε ο 13-0 πρώην υπουργός αφού κέρδισε τον… κανέναν και πήρε λιγότερες ψήφους από το μισό του συνολικού αριθμού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι απλά μια πύρρειος νίκη. Είναι ήττα. Και για τον Νίκο Παππά και για τον Στέφανο Κασσελάκη. Τόσο οι 12 ψήφοι κατά της υποψηφιότητας του Νίκου Παππα όσο και τα 4 παρών επί των παρόντων μπορεί να θεωρείται… πλειοψηφία, εν τούτοις επί του συνόλου των βουλευτών του κόμματος, που είναι 35, τα ποσοστά δεν δείχνουν καλά. Διότι και οι δύο που δεν πήγαν δεν ξέρουμε τι θα ψήφιζαν.

Αν και μάλλον ξέρουμε αφού ο ένας που απουσίαζε ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο άλλος, ή μάλλον άλλη, ήταν η Πόπη Τσαπανίδου που δεν έχει ορκιστεί ακόμη για να πάρει την κενή έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου. Άραγε ο Νίκος Παππάς με αυτήν τη… νίκη πώς να αισθάνεται; Βέβαια έχει δείξει ότι δεν ιδρώνει το αυτί του. Αλλά και πάλι. Πρόεδρος της ΚΟ με 17 ψήφους; Με 16 απέναντί του; Γιατί και το παρών σημαίνει πως δεν τον αποδέχονται ή έστω τον ανέχονται. Και τα παρών ήταν τέσσερα.

Με απλά λόγια, ευτυχώς για τον Νίκο Παππά που ο Αλέξης Τσίπρας δεν πηγαίνει στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ευτυχώς που η Πόπη Τσαπανίδου δεν έχει ορκιστεί ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της εκλογής Παππά είναι μια ακόμη επιτυχία του άλλου προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη που συνεχίζει να «θριαμβεύει» στην πολιτική σκηνή εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και ο οποίος ενδεχομένως πιστεύει ότι κατάφερε να αιφνιδιάσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του και να βάλει τον… σύμμαχό του στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καρατομώντας τον Σωκράτη Φάμελλο, τον οποίο πλέον χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα.

Αν όμως ως τραπεζίτης, επιχειρηματίας, αστακοκαραβοκύρης, οικονομολόγος, συνταγματολόγος κ.λπ. κάτσει και δει τα νούμερα, θα καταλάβει τι έχει πάθει μέσα από τις διαδικασίες που άνοιξε. Άσε που από την Παρασκευή έρχεται με… φόρα και η Πόπη Τσαπανίδου να προστεθεί στις δυνάμεις των επικριτών του Στέφανου Κασσελάκη.