Την πρωτοφανή εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανοιχτό πόλεμο του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη κλήθηκε να σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στην Action24. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι επαληθεύτηκε καθώς ήταν ο πρώτος που προέβλεψε ότι ο αψύς Κρητικός σκοπεύει να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν γίνεται κάτι που δεν είχα προβλέψει προσωπικά. Υπάρχει ένα βίντεο μου προ αρκετών εβδομάδων, συγκεκριμένα της ημέρας της υποτιθέμενης διαγραφής Πολάκη από τον Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν συνειδητοποίησα ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης στην πραγματικότητα δεν τολμούσε να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη, είχα πει στην τηλεόραση ότι ο Πολάκης θα γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με το Άδωνι Γεωργιάδη, ο Παύλος Πολάκης από την ημέρα της μισής διαγραφής του, κατανόησε απο την ατολμία Κασσελάκη και από τις αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι αρκετά ισχυρός στο κόμμα, ώστε να αμφισβητήσει την ηγεσία και να γίνει αυτός αρχηγός. «Από τότε εργάζεται μεθοδικά», σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «για να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτό το πλαίσιο, επέλεξε να επιτεθεί στην Αθηνά Λινού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, με στόχο να ξεφτιλίσει και να κόντυνε ακόμα περισσότερο τον Στέφανο Κασσελάκη: «Έχει επιτεθεί στην κυρία Λινού με το γνωστό τρόπο που το κάνει, όχι τόσο για να επιτεθεί στην Αθήνα Λινού, αλλά διότι θέλει να ξεφτιλίσει τον Κασσελάκη». Μάλιστα περιγράφει με ακρίβεια τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν την διαγράψει, κάνει τον Πολάκη πανίσχυρο. Αν δεν την διαγράψει, καθιστά τον εαυτό του υποχείριο των κατηγοριών ότι συγκαλύπτει τη διαφθορά. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση είναι χαμένος ο Κασσελάκης».

Ο Πολάκης έριξε χυλόπιτα στον Κασσελάκη


Ο υπουργός Υγείας θυμίζει ότι όλα αυτά συμβαίνουν διότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τόλμησε από την αρχή να διαγράψει οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη. Το αποτέλεσμα τώρα είναι να επιστρέφει δριμύτερος ο αψύς Κρητικός στα όργανα του κόμματος, αμφισβητώντας με αξιώσεις την νυν ηγεσία και πάει με... φορά για νέος αρχηγός. Μάλιστα σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη Πολάκη στο «Documento, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα, να αγνοεί στέλεχος τον πρόεδρο του κόμματος, καθώς ο Παύλος Πολάκης έριξε χυλόπιτα στον Στέφανο Κασσελάκη και οδεύουν σε ένα συνέδριο όπου όλοι θα είναι εναντίον όλων: «Η σημερινή συνέντευξη Πολάκη είναι μνημείο, το να σου λένε θέλει να σε συναντήσει ο Κασσελάκης και να απαντάς δεν έχω χρόνο. Δηλαδή να ρίχνεις χυλόπιτα στον αρχηγό του κόμματος. Και αυτός ο αρχηγός του κόμματος να το βλέπει, να μην αντιδρά και να πηγαίνουν όλοι μαζί σε ένα συνέδριο που θα γίνει σκοτωμός, αυτά είναι πρωτοφανή».