Από χθες που έγινε γνωστό ότι η Οικονομική Εισαγγελία έχει καλέσει ως υπόπτους τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Παύλου Πολάκη για τις παράνομες απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία security με εντολή υπουργού, όλοι περιμένουμε την απάντηση του βουλευτή από την Κρήτη. Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης όχι μόνο δεν απάντησε επί της ουσίας για το ζήτημα, αλλά επέλεξε να επιτεθεί ξανά στον Άδωνι Γεωργιάδη για ένα σωρό άλλα ζητήματα, ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα και φανερώνοντας την αμηχανία του για την έρευνα.

Φυσικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν μασάει τα λόγια του, απάντησε στον αψύ Κρητικό με συγκεκριμένα στοιχεία για το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο τον δήθεν πολέμιο της διαπλοκής, Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο εισαγγελέας θα καλέσει όχι μόνο τα μέλη του Δ.Σ. επί υπουργίας του αλλά και τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατήγγειλαν πιέσεις να πληρωθεί παράνομα η επίμαχη εταιρεία security. Πρόκειται για ζημιά ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο, όπως διευκρινίζει ο υπουργός Υγείας.

Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μένει εδώ και δημοσιεύει μια σειρά από έγγραφα που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς Πολάκη. Αρχικά δημοσιεύει το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προς την Εισαγγελία, για να αποδείξει ότι υπήρξε πραγματικά η ζημιά ύψους 6,5 εκατομμυρίων για το Δημόσιο, κάτι το οποίο αποτελεί και ποινικό αδίκημα. Επίσης καταρρίπτει το ψέμα Πολάκη ότι ο ίδιος έδιωξε την εταιρεία security, καθώς αυτή έφυγε με δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία και δημοσιεύει. Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης τέσσερις ημέρες μετά τη δικαστική απόφαση, έφερε τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να νομιμοποιήσει τις δαπάνες προς την εταιρεία security, αγνοώντας τη δικαστική απόφαση.

Τα τιμολόγια πληρωμών που καίνε τον Πολάκη

Όμως οι παρατυπίες του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν σταματούν εδώ. Όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας και μάλιστα με έγγραφα που δημοσιεύει στην ανάρτησή του στο FB, ο αψύς Κρητικός αύξησε και την ετήσια αμοιβή της εταιρείας security, ενώ μάλιστα εκτελούσε παράνομα έργο για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και όλο αυτό έγινε με τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιεύει τα τιμολόγια με τις παράνομες πληρωμές, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα ως αιτιολογία «με εντολή αναπληρωτή υπουργού», δηλαδή με εντολή Πολάκη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα καταλήγει αναφέροντας: «Άκου, Παύλο, σ' το έχω ξαναπεί. Κομμένο σε μένα το ύφος του δήθεν τίμιου και αδιάφθορου μαχητή της κάθαρσης».

Όπως τονίζει εύστοχα ο υπουργός Υγείας, όπως ακριβώς ζητάει την παραπομπή στο πειθαρχικό για τη Λινού, έτσι πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις και ο ίδιος, πέρα από τις εξηγήσεις που θα δώσει στον εισαγγελέα. Αν μην τι άλλο, ο Παύλος Πολάκης βρήκε τον δάσκαλό του στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του απαντά πάντα με στοιχεία και όχι με κατηγορίες στον αέρα, όπως συνηθίζει ο αψύς Κρητικός. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη για τον δήθεν αδιάφθορο πολέμιο της διαπλοκής.

Ακολουθεί η ανάρτηση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη: