Το μεσημέρι της Κυριακής ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε από τα Χανιά στην Αθήνα και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στα Χανιά εν όψει και τους 4ήμερου γλεντιού που θα κάνει για τον γάμο που τέλεσε πέρυσι τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη. Μόνο που αργά το βράδυ έγινε γνωστό πως θα επισκεφθεί και τη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί δηλαδή στα λημέρια του αψύ Κρητικού. Ούτε να τον δει… ο μέντοράς του.

Η επίσκεψη στη Νομαρχική του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά ανακοινώθηκε αργά το βράδυ. Το ότι θα πήγαινε στα Χανιά όμως ήταν ήδη γνωστό. Και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε να φύγει από τα μέρη του πριν ανοίξει για παράδειγμα η Βουλή, κάτι που δεν το συνηθίζει σε γενικές γραμμές. Μπορεί να θέλει βέβαια να προετοιμάσει την παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή, όπου αναμένεται να θέσει θέμα ηγεσίας.

Μπορεί επίσης να θέλει να μαζέψει τις υπογραφές που απαιτούνται για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου, τον οποίο ο ίδιος στήριξε με νύχια και με δόντια προκειμένου να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, που τις κέρδισε τελικά. Μπορεί να πρέπει να κάνει ζυμώσεις, να δει κατά πόσο αυτή η κίνηση που έκανε τυγχάνει αποδοχής και στήριξης ευρύτερων ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι πως δεν θέλει να δώσει πάτημα στον Στέφανο Κασσελάκη για συνάντηση. Να του δώσει άλλοθι να κάνει πράξη αυτό που δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα συναντηθεί οπωσδήποτε με τον Παύλο Πολάκη, στον οποίο απέφυγε να επιτεθεί παρότι είναι αυτός που έθεσε θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

«Δεν σμίγουν οι χρόνοι μας» δήλωσε στην εφημερίδα «Documento» ο Παύλος Πολάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όπως φαίνεται το κάνει πράξη…