Σκληρή κριτική εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη έκανε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουλέκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Θεοδώρα Ζαγανάκου. Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό «μπουρλότο» που έριξε ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, ο κύριος Μπουλέκος είπε ότι «χθες συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με ευθύνη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του προέδρου, 170 εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ και Στο Κόκκινο, έκαναν μαύρο καλοκαίρι. Έμειναν απλήρωτοι. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να μην καταβάλλεται ο μισθός, να μη μπορείς να θρέψεις την οικογένειά σου από τη δουλειά σου. Αυτό είναι ένα βασικό θέμα στο οποίο συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία -σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας- και αναμέναμε τα στοιχεία για να μπορέσουμε να δώσουμε σοβαρή και βιώσιμη λύση στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγετική ομάδα και ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης, δεν έφερε όλα τα στοιχεία στην πολιτική γραμματεία. Δεν πήγαμε σε μια διαδικασία ενός σχεδίου βιωσιμότητας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Εκεί αναγκαστήκανε οι σύντροφοι οι οποίοι συμμετέχουν στην πολιτική γραμματεία να αποχωρήσουν και να βάλουν ζητήματα, ότι δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να μιλάμε με απλήρωτους εργαζόμενους. Και την ίδια στιγμή, ο Παύλος ο Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας, με μια κριτική την οποία μπορούμε να τη συζητήσουμε». Θα περίμενε κανείς από τον «ηγέτη που έχει έτοιμες όλες τις λύσεις» για όλα τα προβλήματα της χώρας, να προσκομίσει έτοιμο το σχέδιο της διάσωσης των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως η διάσωση των κομματικών ΜΜΕ, να μην κρίνεται απολύτως αναγκαία για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ενδιαφέρον όμως έχει η τοποθέτηση του Γιάννη Μπουλέκου για την αντιμετώπιση του Παύλου Πολάκη από τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς όπως είπε «ο άκρον άωτον είναι η μετεξέλιξη και η χθεσινοβραδινή ανάρτηση του κυρίου Κασσελάκη, ο οποίος ουσιαστικά στοχοποιεί στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τον Παύλο τον Πολάκη που τον αμφισβήτησε». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί το έκανε αυτό, ο κύριος Μπουλέκος είπε ξεκάθαρα «γιατί τον φοβάται (...) ο Στέφανος Κασσελάκης για άλλη μια φορά λειτούργησε σε επίπεδο παραπολιτικής και όχι σε επίπεδο της πολιτικής (...) για ακόμη μια φορά ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε θέμα ηγεσίας και θέμα αμφισβήτησης. Ξέρετε, ο ίδιος αμφισβητεί την ηγεσία του, ο ίδιος αμφισβητεί την παρουσία του στον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος υπονομεύει καθημερινά την ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Γιατί φοβάται ο Στέφανος Κασσελάκης τον Παύλο Πολάκη;

Τούτων δοθέντων, το σημαντικό ερώτημα είναι το εξής ένα: τι ακριβώς φοβάται ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι θα του κάνει ο Παύλος Πολάκης; Ότι θα τον «βάλει τρια μέτρα κάτω απ' τη γη»; Ή μήπως λόγω της παλαιάς και στενής προσωπικής του γνωριμίας με τον δικηγόρο της οικογένειας Κασσελάκη -και διευθυντή του γραφείου του-, Μανώλη Καπνισάκη, ξέρει πολλά «ένοχα μυστικά» τα οποία μπορούν να «κάψουν» τον Στέφανο Κασσελάκη αυτοστιγμεί; Φαντάζει πολύ δύσκολο το σενάριο, στο οποίο κάποιος που βρήκε το θάρρος να προκαλέσει δημοσίως τον Αλέξη Τσίπρα, να δειλιάζει να «βάλει στη θέση του» τον Παύλο Πολάκη. Προφανώς, το φόβητρο δεν είναι ούτε τα «νταηλίκια», ούτε οι βρισιές. Μόνο το ενδεχόμενο να έχει «πολλά ράμματα» για την «γούνα» του Στέφανου Κασσελάκη αντέχει στην βάσανο της λογικής. Σε κάθε περίπτωση, το συνέδριο του κόμματος είναι αρκετά κοντά και εκεί -όπως ξεκαθάρισε ευθύς εξ' αρχής ο Παύλος Πολάκης- θα τα πει όλα. Κυριακή, κοντή γιορτή.

Η δήλωση του Γιάννη Μπουλέκου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Να πάρω ένα πρώτο σχόλιο απ' αυτό το νέο επεισόδιο στον εσωκομματικό εμφύλιο. Ο Παύλος Πολάκης έβαλε υποψηφιότητα επί της ουσίας -στη δική μου ανάγνωση- για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -»

Γιάννης Μπουλέκος: «Και στη δική μου, αν θέλετε».

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε, θα μου τα πείτε όλα μαζί. Και επίσης, οι 87 τράβηξαν ακόμη πιο χοντρά και πιο ηχηρά την κόκκινη γραμμή που έχουν τραβήξει εδώ και καιρό, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Γιάννης Μπουλέκος: «Πρέπει λιγάκι να δούμε το περιβάλλον όσων διημείφθησαν εχθές. Εχθές συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με ευθύνη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του προέδρου, 170 εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ και Στο Κόκκινο, έκαναν μαύρο καλοκαίρι. Έμειναν απλήρωτοι. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να μην καταβάλλεται ο μισθός, να μη μπορείς να θρέψεις την οικογένειά σου από τη δουλειά σου. Αυτό είναι ένα βασικό θέμα στο οποίο συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία -σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας- και αναμέναμε τα στοιχεία για να μπορέσουμε να δώσουμε σοβαρή και βιώσιμη λύση στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγετική ομάδα και ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης, δεν έφερε όλα τα στοιχεία στην πολιτική γραμματεία. Δεν πήγαμε σε μια διαδικασία ενός σχεδίου βιωσιμότητας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Εκεί αναγκαστήκανε οι σύντροφοι οι οποίοι συμμετέχουν στην πολιτική γραμματεία να αποχωρήσουν και να βάλουν ζητήματα, ότι δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να μιλάμε με απλήρωτους εργαζόμενους. Και την ίδια στιγμή, ο Παύλος ο Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας, με μια κριτική την οποία μπορούμε να τη συζητήσουμε -»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Του είπε δε μπορείς».

Γιάννης Μπουλέκος: «Το άκρον άωτο είναι η μετεξέλιξη και η χθεσινοβραδινή ανάρτηση του κυρίου Κασσελάκη, ο οποίος ουσιαστικά στοχοποιεί στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τον Παύλο τον Πολάκη που τον αμφισβήτησε. Αλλά ανθρώπους οι οποίοι βάζουν ζήτημα -»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Αυτό γιατί το έκανε, θεωρείτε;»

Γιάννης Μπουλέκος: «Θα φτάσω και σε αυτό. Αλλά σε ανθρώπους που θέτουν ζητήματα συλλογικής λειτουργίας, ζητήματα ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράτασης, ζητήματα διαμόρφωσης εναλλακτικής πρότασης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο κύριος Κασσελάκης επέλεξε να επιτεθεί επάνω σε εμάς και όχι στον Παύλο τον Πολάκη».

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Γιατί το έκανε αυτό;»

Γιάννης Μπουλέκος: «Γιατί τον φοβάται. Εγώ πάντα στις τοποθετήσεις μου είμαι πάντα σταθερός και πάντα κρυστάλλινος. Ο Στέφανος Κασσελάκης για άλλη μια φορά λειτούργησε σε επίπεδο παραπολιτικής και όχι σε επίπεδο της πολιτικής. Στο παραπολιτικό κρεσέντο που ζούμε εδώ και ένα χρόνο, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε μέσα τουλάχιστον στο αξιακό πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφώσει η Αριστερά και η προοδευτική παράταξη, τόσα χρόνια στη χώρα. Για ακόμη μια φορά ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε θέμα ηγεσίας και θέμα αμφισβήτησης. Ξέρετε, ο ίδιος αμφισβητεί την ηγεσία του, ο ίδιος αμφισβητεί την παρουσία του στον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος υπονομεύει καθημερινά την ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη».