Η νέα κρίση που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την εσωστρέφεια, δημιουργώντας διμέτωπη αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη, λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Απόψε συνεδριάζει η Επιτροπή Καταστατικού, και στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνουν σημαντικά θέματα, από αλλαγή ονόματος μέχρι αλλαγή πολιτικής τοποθέτησης.

Ειδικότερα, σε συνθήκες περιδίνησης φαίνεται να έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από ευθεία αμφισβήτηση επιλογών της ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη, αποχώρηση των στελεχών της ομάδας των 87 και εν συνεχεία αναρτήσεις και ανακοινώσεις ακόμα και μεταμεσονύχτια.

Είναι σαφές ότι οι τόνοι έχουν ανεβεί πολύ και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, αλλά και ένα μήνα μετά το Συνέδριο του κόμματος το οποίο έχει προαναγγελθεί, είναι τα επόμενα κρίσιμα εσωκομματικά ραντεβού και πολύ σοβαρά crash test για την ηγεσία Κασσελάκη, όπως αναφέρει το ERTnews.gr.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αν θα υπάρξει ευθεία αμφισβήτησή του και μετρηθούν δυνάμεις ακόμα και μέσα στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Με το υπάρχον εσωκομματικό τοπίο δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και μία πρόταση μομφής. Ο ίδιος πάντως χθες το βράδυ φάνηκε να χαμηλώνει τους τόνους προς την πλευρά Πολάκη και να πετά το γάντι στην πλευρά των 87.

Πηγές από την Κουμουνδούρου, με αιχμηρό τρόπο, ανέφεραν ότι στην προτροπή του Στέφανου Κασσελάκη στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για οικονομική ενίσχυση, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά Μέσα, έχουν προθυμοποιηθεί και δανείσει, μέχρι στιγμής, ποσά ανάλογα με τις δυνατότητές τους, εκτός από τον ίδιο τον πρόεδρο, τα μέλη της Γραμματείας Δούρου, Παππάς, Τζάκρη, Τελιγιορίδου, Ρήγας, Σκορίνης, Ξενογιαννακοπούλου και Παναγιώτα Αράπη Μπελώνη, ώστε να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Αλλαγή ονόματος και πολιτικών θέσεων;

Απόψε συνεδριάζει και η επιτροπή καταστατικού ενόψει προωθούμενων αλλαγών στο καταστατικό συνέδριο.

Στο τραπέζι μπαίνουν συζητήσεις και προτάσεις που αφορούν από το όνομα μέχρι την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος αλλά ακόμα και τις δομές και τη λειτουργία των οργάνων και των οργανώσεων βάσεις. Και δεν αποκλείεται ακόμα και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης να διαπιστωθούν αποκλείσεις και διαφωνίες, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι πλευρές.