Ξεκίνησε ο έρανος για την ανακούφιση των εργαζομένων στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας που καμία εξασφάλιση δεν τους πρόσφερε, αλλά και της ειρωνικής διάθεσης του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, απέναντί τους, καθώς προσερχόμενος χθες στη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, τους απευθύνθηκε ρωτώντας «πώς πάει;», προσπερνώντας την αγωνία και το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουν.

Με τους εργαζόμενους σε «Αυγή» και «Κόκκινο» να μιλούν για «τα χειρότερα σενάρια», πηγές της Κουμουνδούρου έκαναν πριν από λίγο λόγο για την έναρξη εράνου ώστε αυτοί να πληρωθούν, μη διευκρινίζοντας αν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα είναι δανεικά ή όχι. Ανάφεραν δε ποιοι έχουν μέχρι τώρα προθυμοποιηθεί να δώσουν χρήματα. «Στην προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για οικονομική ενίσχυση, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά Μέσα, έχουν προθυμοποιηθεί και δανείσει, μέχρι στιγμής, ποσά ανάλογα με τις δυνατότητες τους, εκτός από τον ίδιο τον Πρόεδρο, η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Σκορίνης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Παναγιώτα Αράπη Μπελώνη, ώστε να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα Media του κόμματος», ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έχουν κάνει σαφές ότι βρίσκονται στην απόλυτη οικονομική ασφυξία και πως ζουν τον απόλυτο εργασιακό, οικονομικό εξευτελισμό. «Ο εργοδότης μας έχει όνομα. Είμαστε κανονικοί εργαζόμενοι και είναι κανονικός εργοδότης. Έστω και αργά, πρέπει να το καταλάβει. Είναι όντως μια κρίσιμη μέρα σήμερα, που δεν χωρά παρατάσεις, παίζει στις καθυστερήσεις. Σήμερα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που έχει ως εργοδότης απέναντί μας. Και για την "Αυγή" και για το "Κόκκινο". Η "Αυγή" και το "Κόκκινο" είναι ο καθρέπτης του εργοδότη μας στην κοινωνία. Αν συμπεριφέρεται έτσι σε μας, αναρωτιέμαι πώς θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα άλλου εργαζομένου», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Χρήστος Τζίφας, εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Αυγής» στην ΕΠΗΕΑ.