Σύντομη συνομιλία με τους εργαζομένους στην «Αυγή» και στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο είχε ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τα μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποιούν απεργία καθώς παραμένουν απλήρωτοι, με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον αφού επίκεινται απολύσεις, είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Κουνουνδρούρου, διαδηλώνοντας με πανό το αίτημά τους για «μια τίμια και βιώσιμη λύση για την "Αυγή" και το Κόκκινο».

«Όχι εδώ, θα σας δω επάνω», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε προσωρινά, αλλά επέστρεψε στα τηλεοπτικά συνεργεία και κάλεσε τους δημοσιογράφους «να δούμε εδώ το λειτούργημα της δημοσιογραφίας που ασκείτε. Κάναμε 11 λεπτά βίντεο σήμερα το πρωί», εννοώντας το βίντεο με το σχέδιό του για την Πολιτική Προστασία.

Η διοίκηση έχει στείλει πρόταση στο κόμμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των δύο μέσων «Αυγή» και Στο Κόκκινο, η οποία έχει διανεμηθεί στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και με βάση αυτήν την πρόταση θα γίνει διεξοδική συζήτηση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το σχέδιο εξυγίανσης των ΜΜΕ του κόμματος, με κοινή απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών «ΑΥΓΗ Α.Ε.» και «Left Media A.E.», απεστάλη επιστολή τους προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει της οποίας εκτιμάται πως τα μέσα ενημέρωσής του καθίστανται μη βιώσιμα. Αναμένεται ο περιορισμός της χρηματοδότησης σε 2.000.000 ευρώ, γεγονός που θα επιφέρει απολύσεις.

Απεργία

Σημειώνεται ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 22 Αυγούστου έως τις 6 π.μ. του Παρασκευής 23 Αυγούστου, στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr», διεκδικώντας:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024,του επιδόματος αδείας καθώς και όλων των παλαιών οφειλών.

Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου.

Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».

Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της.

Τέλος, ζητούμε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους για το σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του κόμματος, το οποίο ανακοίνωσε η LEFT MEDIA ότι έχει καταθέσει.