O ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ξεκαθάρισε απόψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;

Είπε ακόμα ότι το νομοσχέδιο είναι ατελές αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο. «Ας γνωρίζουν όλοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του και έβαλε στο στόχαστρο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη δήλωσή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα δέσει τα παπούτσια του κ. μητσοτάκη είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποντάρει ουσιαστικά στις ψήφους των ακροδεξιών βουλευτών της ΝΔ.